Sørnett

Inkommende fotballbononza

Konnerudgutt Daniel Wang Oskasin. Medlem av klanen Og Vålerenga og Tottenham fan. Foto: Privat.

Konnerudgutt Daniel Wang Oskasin. Medlem av klanen Og Vålerenga og Tottenham fan. Foto: Privat.

Snart ruller fotballen igjen for fullt. Det er det mange som gleder seg til.

Publisert:

Vålerenga og Tottenhamsupporter

Kommer til å se mye kamper på pub i sommer?

- Jeg kommer til å se litt for mange kamper på pub i sommer.

Hvilken pub kommer du til å se mest kamper på?

- Kommer til å være på en del forskjellige puber, ikke tenkt på en fast en.

Hvilke ligaer kommer du til å se mest på?

- Eliteserien og Premier League.

Gleder du deg til fotballen kommer tilbake igjen?

- Jepp, men kjedelig at man ikke får dratt på kamp selv.

Hadde du kjøpt sesongkort i år?

- Jeg hadde kjøpt sesongkort i år ja! Men pengene går til en god sak, så det går fint.

Tyskerne først ute

Vil du si at bundesligastarten har vært en suksees?

⁃ Ja, med de forutsetningene som lå der i utgangspunktet og i forhold til forventninger og sånne ting, så har det fungert bortimot optimalt vil jeg si.

Noen spillere/lag som har imponert deg spesielt?

⁃ Ja, det er jo enkeltoppgjør som er bra, det er det. Dortmund var jo veldig gode mot Schalke, Leipzig kom på føttene igjen etter en dårlig hjemmekamp mot Freiburg, de var strålende mot Mainz. Bayern er bunnsolide. Hertha Berlin, kjempefin start med ny trener, så jada, det er en del bra.

Er det tydelig at noen lag har taklet krisen bedre enn andre, isåfall hvem?

⁃ Det tror jeg nok, det er nok litt tidlig å si årsaken til at de leverer godt, jeg vil si Dortmund og Bayern Munchen leverer stort sett stabilt, også Leipzig, så at de gjør det bra er ikke uventa. At Hertha får en ny vår med ny trener, det kan man ikke vite helt sikkert ennå. Men man er så klart glad for at det går bra der, at de har lyktes så godt, men det er jo ikke mange runder som har blitt spilt ennå.

Tror du andre ligaer kommer til å følge den tyske modellen?

⁃ Det tror jeg definitivt, om dem er lur, at dem går dypt inn i det materie og ser hva som har blitt gjort, hvilke tiltak som har fungert, hva som har vært bra og mindre bra, for man ser jo ikke alt fra TV-skjermen hvordan ting fungerer. Det er lurt å ta lærdom fra dem som går foran.

[img210155_2LM]

 

 

 

 

 

 

 

 

Vil du si at bundesligastarten har vært en suksees?

⁃ Ja, kjempesuksess, det har det. Det har jo gått veldig sånn greit med tanke på alle tiltakene de har fått inn, og unngå spreding av corona og sånn, og så har egentlig fotballen vært ganske bra, det var jo sånn rolig første runde, men så syns jeg den andre runden har vært sånn som fotballen pleier å se ut så ja, jeg syns det har vært bra.

Noen spillere/lag som har imponert deg spesielt?

⁃ Ja, Bayern har jo imponert, særlig den andre kampen, Leipzig syns jeg i den andre kampen var veldig gode. Og Dortmund ser jo solide ut, så det er de topplagene da, Bayer Leverkusen og. Alle fire i toppen virker ut som de har holdt trøkket gått oppe.

Ja, så du vil si at det er tydelig at noen lag har taklet krisen bedre enn andre?

⁃ Ja, Hertha Berlin har jo det og forresten. Så det virker jo som at noen har på en måte vært klare nå når det har startet opp igjen her nå da, men det er litt sånn vanskelig når man ikke har vært på innsiden og sett det, og det har ikke kommet så mye informasjon ut om hva de har gjort og sånn i pausen, men det er klart at det er noen lag som er i bedre form enn andre, men utenom Hertha så er det jo de samme laga som var veldig gode før pausen så det handler vel litt om kvaliteten på spillerne og.

Tror du andre ligaer kommer til å følge den tyske modellen?

⁃ Ja, det tror jeg, men jeg har jo ikke noe god innsikt på hvordan den coronasituasjonen er andre steder, men det virker som de har veldig god kontroll, hele tyske samfunnet, på den situasjonen. Men de har ikke vært så ramma som andre steder, så det er jo litt lettere å sette i gang igjen kanskje.

[img210155_3LM]

 

 

 

 

 

Eliteseriestart 16. Juni

Har du troa på en underholdende sesong i eliteserien?

- Ja, det har jeg jo, men det blir jo litt spesielt uten publikum og ett tettpakka program. Det kan bli mye artige resultater.

Tror du det kommer til å bli jevnt i toppen i år?

- Ja, mellom to lag så. Kanskje tre. Det blir nok Rosenborg og Molde som kjemper om seriegullet sannsynligvis, og så har du Bodø/Glimt som outsider.

Hvem av de tror du vinner?

- Jeg tror Molde vinner.

Hvem tror du rykker ned?

- Start og Sandefjord.

Tror du publikum vil bli tillatt på stadion i løpet av sesongen?

- Jeg håper jo det, men det blir neppe før september.

Tror du det kommer mange overganger nå i disse tider eller har denne krisen påvirket økonomien til klubbene for mye?

- Jeg tror nok at klubbene er så blakke så det griner etter så veldig lite som skjer.

[img210155_4LM]

 

 

 

 

 

 

Har du troa på en underholdende sesong i eliteserien?

- Ja, det ville jo vært jævlig rart og skulle svart nei på det da. Det ligger vel litt sånn i en fotballmannsnatur det, at man før sesongen så er jo alt bra, da har jo alle laga trent litt bedre og spillerne litt bedre enn i fjor sier dem, og vi går fem på, så svaret på det er jo ja, her tror jeg det blir moro.

Tror du det kommer til å bli jevnt i toppen i år?

- Vi kommer nok ikke til å se tre-fire lag som slåss oppe i toppen nei, det tror jeg ikke. Men at Rosenborg er bedre enn i fjor og at Molde kanskje er litt svakere enn i fjor, det borger jo for at det kan bli ganske jevnt mellom Molde og Rosenborg, tror jeg da.

Hvem av de tror du vinner?

- Jeg tror Rosenborg vinner.

Hvem tror du rykker ned?

- Nei, jeg tror Start kommer til å rykke ned, og jeg tror Sandefjord kommer til å rykke ned.

Tror du publikum vil bli tillatt på stadion i løpet av sesongen?

- Ja, altså i større eller mindre grad så tror jeg jo det, men jeg tror nok det vil bli med ganske heftige restriksjoner blant det de måtte lande på, så vi får håpe det, men det er nok litt igjen dit foreløpig.

Tror du det kommer mange overganger nå i disse tider eller har denne krisen påvirket økonomien til klubbene for mye?

- Det kan jo på en måte bety to ting det da, hvis det påvirker klubbene veldig mye så er de jo ganske sårbare for å måtte selge, hvis de får inn ett kjempebud på en spiller så har de kanskje ikke krefter eller økonomi til å stå igjen heller, så det kan jo slå begge veier det. Men klart at i Norge kan jo norske klubber få det tøft med å beholde spillere om utenlandske klubber kommer på banen nå, det tror jeg, så om det blir noe mer enn normalt, det syns jeg er vanskelig å svare på, men det vil bli overganger ja, selv om økonomien er dårlig, så vil det uansett bli overganger.

[img210155_5RM]

 

 

 

 

 

 

 

 

Gleder du deg til noe som ser ut som kan bli en innholdsrik fotballsommer?

- Jeg gleder meg veldig masse i likhet med veldig mange andre. Det er noe eget med norsk fotball!!! Det som faktisk blir gøy for oss som skal følge med, er at kampprogrammet blir tett.

Har du troa på en underholdende sesong i eliteserien?

- Jeg tror det blir en spesiell og veldig underholdende Eliteserie i år. Det kan bli en sesong hvor mange lag har mulighet til å plukke mye poeng på kort tid. Om en kommer inn i en god stim og bevarer den, så er det mange poeng å hente. Samtidig så vil de minste stallene være mer sårbar for skader og et tett kampprogram.

Tror du det kommer til å bli jevnt i toppen i år?

- Det tror jeg. Holder ikke overraskende RBK og Molde som favoritter, og ikke så mange som kommer til å utfordre de.

Hvem tror du vinner?

- RBK.

Hvem tror du rykker ned?

- Her kommer det til å bli jevnt. Det er vanskelig å tippe noe nå, ekstra vanskelig i år siden en ikke har fått sett lagene i aksjon i treningskamper. Men jeg tror Start kommer til å få det tungt med å holde seg, Mjøndalen og Sandefjord…

Tror du publikum vil bli tillatt på stadion i løpet av sesongen?

- Det vil ikke bli fulle tribuner i årets sesong, men det kan jo tenkes at de åpner for noen  flere enn de 200 som blir tillatt nå i starten.

Tror du det kommer mange overganger nå i disse tider eller har denne krisen påvirket økonomien til klubbene for mye?

- Det er fryktelig vanskelig å svare på. Det som taler i favør at det ikke blir noen flere eller færre overganger enn vanlig er at alle klubbene lider av situasjonen.

Tror du ett tettere kampprogram kan føre til flere skader og mer utmattelse hos spillerne?

- Det gjør det nok og som nevnt tidligere, så vil de lagene med de største stallene profitere på dette. Nå vil en få mulighet til å benytte flere innbyttere enn før, men likevel kommer dette til å merkes. Samtidig så gjelder det å tilpasse treningsmengden mellom kampene, så jeg håper og tror at de fleste vil håndtere dette bra og heller se gleden av å spille mange kamper på kort tid.

[img210155_6LM]

Premier League

Hva tror du kommer til å skje med Premier League, og tror du ligaen kommer til å bli ferdigspilt?

- Jeg vet at det jobbes på spreng for å få det gjennomført, og med erfaringene fra Tyskland så ser det veldig bra ut, jeg tror de får det gjennomført, kanskje med oppstart 19. Juni, senest 26. Juni. Sånn sett så skal man huske på at England er i ett litt annet stadiet når det kommer til coronasmitte enn Tyskland.

Hva ville du gjort om du var i FA sin situasjon, angående fortsettelse, PL-tittelen og nedrykk og opprykk?

- Nei, jeg mener jo forsåvidt at å få gjennomført det på best mulig måte er det riktige. Det er spilt 29 runder, Liverpool er to seiere fra ligamesterskapet, så det å få gjennomført, det er både viktig og riktig. Så å jobbe for det er nok det lureste, det gjelder forsåvidt også med nedrykk og. Når det gjelder europacup-plasser så er det vanskelig å si da, om det blir europacup til høsten, man reiser jo mellom landegrenser så det tror jeg kanskje blir vanskelig.

Watford-spiller Troy Deeney har jo nektet å trene blant annet, tror du det er mulig at noen spillere kommer til å nekte å spille hvis ligaen kommer i gang?

- Det er nok helt sikkert noen som ikke kommer til å spille, det tror jeg nok. Det høres jo brutalt ut når man sier nekter å spille, det kommer jo av helt andre hensyn, N´golo Kante så jo at broren sin kollapsa og har selv hatt lignende illebefinnende før, så at han er nervøs for smitte, er helt naturlig. Når det gjelder Troy Deeney så har han også familiemedlemmer i risikosonen, så dette må være en veldig personlig avgjørelse, men det er vanskelig for de, selvfølgelig er det det. Og manager og klubber sier jo at de er helt inneforstått med at man ikke vil møte. Det er ikke noe trening eller kamp, så jeg vet ikke helt hvordan de tar det internt, men jeg håper at forståelsen er stor for de som velger å ikke ville være med.

[img210155_7RM]

 

 

 

 

 

 

 

Ligalederne

[img210155_8LS]

[img210155_9LS]

Newcastle ligger ann til å få nye eiere

Magnus Møller, redaktør i supporterbladet Toon Army Norway og Morten Myksvoll, politisk kommentator i Bergens Tidende er begge Newcastle fans. Den 21. April var de på Dagsnytt 18.

Newcastle fan

Hva synes du om oppkjøpet som nå ser ann til å gå i land? Bin Salman eller Mike Ashley?

- Helt ærlig, så er det et veldig ambivalent forhold fra min side. Er imot alle de pengene i fotball, men måten Ashley har ødelagt klubben i 12 år, så har det blitt sånn at folk er fornøyd bare han blir borte. Fansen i England lukker litt øynene og sier de ikke gidder å blande politikk med fotballen, men det virker mer som en unnskyldning.

Tror du du kommer du til å være like engasjert som før?

- Det er klubben og byen jeg liker godt, så det forsvinner ikke. Men om jeg blir like engasjert? Neppe.

Hvor ser du Newcastle om fem år om oppkjøpet går i land?

- Hvis kjøpet går igjennom tror jeg de dessverre henger rundt topp 4. Med altfor mange store navn som har null følelser for klubben og supporterne.

Troen på at tidligere Tottenham trener Mauricio Pochettino kommer inn?

- Han har jeg null forhold til. Syns han virker litt veik og kanskje ikke tilpasset de tøffe kravene i nord-england.

[img210155_10LM]

 

 

 

 

 

 

Stabæk og Norwichsupporter

Gleder du deg til fotballen kommer tilbake igjen?

- Jeg har gledet meg som en unge siden all fotball ble avlyst i mars. Det eneste jeg synes er synd er at vi går glipp av det som hadde vært et fantastisk mesterskap nå i juni.

Hva tror du kommer til å skje i PL?

- Akkurat nå tror jeg det tipper mot at man fortsetter sesongen som i Tyskland, men man skal ikke se bort ifra at PL lider samme skjebne som den skotske og nederlandske ligaen. Det mest riktige vil være å fortsette.

Om ligaen ikke kommer i gang igjen, mener du Liverpool bør få ligagull og Leeds og West Brom rykke opp?

- Det er et vanskelig spørsmål og jeg tror PL er i en ekstra kjip situasjon - til tross for at tittelracet er avgjort i det øvre sjiktet av tabellen er ting langt ifra sikkert lengre ned. Dette er jo noe som også må svi ekstra mye for Liverpool. Ikke bare kan de vinne sitt første PL-trofé og sin første ligatittel på 30 år - de har også spilt den mest underholdende fotballen og hatt en sesong uten sidestykke. Når det kommer til Leeds råder det nå liten tvil om at de hører hjemme i en divisjon lenger opp - de var så nære i fjor og har fortsatt i samme løp i år. Så for disse to klubbene ville en slik løsning vært det riktige. Uansett hvor man står så tråkker man på noens tær, så det eneste jeg er glad for er at det ikke er jeg som skal ta det valget.

Hvilke ligaer kommer du til å se mest på?

- Jeg er jo mest fond av Eliteserien i Norge og Stabæk - så juni er eksklusivt holdt av til Stabæk. Likevel har jo den tyske fotballen startet opp igjen - så nå går det i tysk. Ligaen ble dessverre avgjort i dag, men om jeg ser på den videre så vil det være for fotballens skyld og jeg kjenner at det er fint å ha fotballen tilbake i hverdagen.

Hvordan tror du det kommer til å gå med Stabæk i år?

- Det er lenge siden jeg har kunne vært så realistisk optimist som før corona inntraff. Vi hadde en fantastisk høstsesong i fjor, topp tre eller fire om jeg husker riktig og har bygget videre på stammen siden den gang og holdt trykket oppe. Det meldes om guts på trening og en vinnermentalitet som lå der da Janne kom til sist. Janne og Stabæk = suksess, så jeg skal være rådvill og si at om ikke vi tar gullet, så kommer vi til å kjempe om det og bite fra oss til siste slutt.

Kommer du til å se mest kamper på pub eller hjemme i sofaen?

- Det blir nok foran TV-en med en sekser. Jeg mener det fortsatt er viktig å opprettholde sosial distansering og ha respekt for viruset.

[img210155_11RS]