Sørnett

Innebandyglede på Justvik skole

Henrik Liam Mawdsley (9) og Amina Johansson (10) konsentrerer seg om å ikke slippe inn mål i hallen på Justvik skole. (Foto: Kjetil Nygaard)

Henrik Liam Mawdsley (9) og Amina Johansson (10) konsentrerer seg om å ikke slippe inn mål i hallen på Justvik skole. (Foto: Kjetil Nygaard)

Stemninga stod i taket da elevene på 4. trinn på Justvik skole fikk besøk av utviklingskonsulenten i Agder bandykrets i gymtimen.

Publisert:

De to første timene på torsdager står gym på timeplanen for 4. trinn på Justvik skole.  Det gjorde det også denne uken, men innholdet var nytt. Skolen hadde nemlig fått besøk av utviklingskonsulenten i Agder Bandykrets, og på Justvik skole fikk elevene oppleve innebandy som lek og moro.

- Vi lekte hauk og due, nappe haler og tannbørsten kommer. Tannbørsten var akkurat som haien kommer, bare at vi var godterier som tannbørsten skulle fjerne. Jeg var sjokolade, sier Amina.

Hun får støtte av klassekameraten Henrik Liam Mawdsley (9).

- Det var en kjempegøy gymtime. Jeg likte best da vi spilte kamper mot hverandre på slutten, selv om vi ikke vant noen kamper, forteller Henrik.

Dårlig tid

Selv om begge var storfornøyde med timen, har de ikke planer om å begynne på organisert innebandy. Just IL har tilbudet, men Amina og Henrik rekker det ikke.

[img61899_2LM]

- Nå spiller jeg håndball, og skal kanskje begynne i tennis. Da får jeg ikke tid til mer, to aktiviteter er nok, sier Henrik.

- Jeg spiller også håndball, men jeg skal starte med gitar. Derfor har ikke jeg heller tid til innebandy, sier Amina.


Fornøyd lærer

Eldbjørg Nilsen (61) er elevenes lærer, og hun tror dette er en fin måte å fange barn inn i idretten på. Elevene får prøve idretten på en trygg måte. Timen er lagt opp med tre leker som alle mestrer i starten, med en avsluttende runde med kamper.

- På denne måten får barna et positivt møte med sporten, i trygge omgivelser. Mange spiller fotball og håndball, men de idrettene passer ikke for alle. Lagspill er god sosial trening. Man tar hensyn til hverandre, får en lagfølelse og lærer å ta hensyn. Altfor mange tenker bare på seg selv nå om dagen, sier Nilsen.

[img61899_3RM]

Bredde skaper topp

I Agder bandykrets har de fokus på breddeidretten. For å få med flest mulig, jobber Andrè Kopperud fulltid med å starte nye klubber, arrangere innebandyskoler og reise på skolebesøk for å

introdusere barn og unge til idretten.

- Skal vi få flere innebandyspillere på Sørlandet, må de unge få mestringsfølelse når de starter med sporten. Det får de i lekene vi har, og så får de prøve litt spill på slutten av timen. Det hjelper ikke med en lapp i postkassa. De må få prøve selv, og på denne måten får de et positivt første møte med sporten. Topp skaper ikke bredde, forklarer Kopperud.