Sørnett

Internasjonal ruspris tildelt Kristiansand

Den internasjonale organisasjonen European Citys Against Drugs (ECAD) har gitt Kristiansand kommune en prestisjetung pris. På fredag kveld under ECADs årlige ordførerkonferanse mottok Kristiansand kommune prisen for sitt arbeid mot rus og narkotika. Prisen ”The ECAD Award” ble delt ut i Varna, Bulgaria.

Publisert:

I begrunnelsen heter det at Kristiansand som by er proaktiv istedenfor å være reaktiv. Det står og at Kristiansands arbeid mot rus er balansert og strukturert i sin tilnærming til narkotika problemet. Prisen skal være med på å gi oppmerksomhet til den jobben Kristiansand by har lagt ned mot narkotika.

 - Vi er dypt beæret over å få en slik pris til Kristiansand. Dette er en stor inspirasjon for oss. Vi ønsker å takke alle byer for samarbeidet i ECAD. Samarbeidet er svært viktig for oss og har vært en inspirasjon for oss i kampen mot narkotikamisbruk, sier Eirik Dåstøl Langeland i en komentar på kommunens nettsider.

En av begrunnelsene for at prisen gikk til Kristiansand, er det planlagte rehabiliterings senteret.  Kristiansand kommune samarbeider med andre Agder kommuner og Sørlandet Sykehus for å etablere et regionalt og nasjonalt rehabiliteringssenter på Sørlandet. Senteret er inspirert av modellen til det italienske senteret San Patrignano. Prosjektet er i ansettelses fasen og skal etter planen ta imot de første brukerne i 2012.