Sørnett

- Jeg har håndtert ramadan akkurat på lik linje som i fjor

Ahmad Asif (19), Foto: privat

Ahmad Asif (19), Foto: privat

Publisert:

Ramadan er en hellig måned for alle muslimer i verden. Denne måneden er fullt med fasting, samhold, familie, venner og god mat. Disse to ungdommene har klart å håndtere dette bra tross for coronapandemien.

-Håndteringen har vært annerledes i år. Det har ikke vært det samme i år som årene før. Dette har vært på grunn av hjemmeskole, holde seg inne og jobb. Ramadan har fortsatt blitt håndtert bra av meg og mine muslimske venner som har tatt hensyn til å unngå komme nære hverandre og samtidig gå små turer for å minske tida til iftar. Sier Ahmad Asif

Videre forteller Ayaz Hara at han har gledet seg veldig mye til denne hellige måneden og at han også lærer mye.

- Det er hele greia som er bra med ramadan, det er ikke bare spise delen hvor man åpner fasten, men også når man skal "faste" og det å lære seg selvkontroll, kontrolle sinnet, språkbruk osv. Den delen er også veldig bra med ramadan.

Det er vanlig etter solnedgangen at man drar til moskeen og ber den siste bønnen sammen, men etter pandemien har det forandret seg.

- Før så leste alle Eid bønn samtidig, men i år så kan man være maks 50 personer i moskeen samtidig, og de vil ha 2 deler, så kanskje første parti leser klokka 09 på morgen og den andre delen leser 9:30. Det er veldig kjipt fordi eid bønn er en veldig viktig del av eid feiringen. Når man ber så skal det også være 1 meters avstand og nå har jo det blitt endret. Avslutter Ayaz.

[img210173_2LS]