Sørnett

- Jeg skal spille meg inn i startelleveren

Mons Ivar Mjelde synes Robert Sandnes er en positiv spiller. Her står han med assistenttrener Odd Berg til venstre. I bakgrunnen går de islandske spillerne Guðmundur Kristjánsson og Matthías Vilhjálmsson.

Mons Ivar Mjelde synes Robert Sandnes er en positiv spiller. Her står han med assistenttrener Odd Berg til venstre. I bakgrunnen går de islandske spillerne Guðmundur Kristjánsson og Matthías Vilhjálmsson.

Robert Sandnes (24) mener han har planen klar for at han endelig skal få sitt store gjennombrudd i Tippeligaen.

Publisert:

Robert Sandnes med gule sko tror på at han skal slå igjennom denne sesongen. Alle foto: Herman Folvik.
Etter en sesong preget av mange småskader og lite spilletid, tror Robert Sandnes (24) at 2015 skal bli hans år.

- Jeg skal gi hundre prosent på hver eneste trening og gi alt, for å spille meg til fast plass på laget. Også skal jeg bedre posisjoneringen min defensivt, sier Sandnes, som opprinnelig er fra Ålesund, men kom til Start fra islandske Selfoss før fjorårets sesong.

Even Øgrey Brandsdal, administrerende direktør i Start, liker det han hører fra Sandnes og mener at det er mulig at han blir en fast mann på Sparebanken Sør Arena.

- Det synes jeg er riktig tenking og han har alle sjanser til det. Han har bra fart og kan utfordre mye, samtidig som han er en fleksibel mann som kan bekle både back- og kantplass, sier Brandsdal.

Ønsker å spille kant

Sandnes var på banen femten kamper under forrige sesong, men hele elleve av dem kom han inn fra benken. Selv om han blir ansett som like mye back, ønsker Sandnes helst å spille kant.

- Jeg blir vel brukt mest på back, men vil helst spille ving. Jeg føler potensialet mitt er størst der, sier 24-åringen.

- Hva er dine styrker som spiller?

- Aggressiviteten, hurtigheten og spensten er nok mine sterkeste sider.

- Positiv gutt

Start-trener, Mons Ivar Mjelde, tror nøkkelen for at Sandnes skal få fast plass og ta et nytt nivå, er å spesialisere seg på en rolle.

- For at han skal ta et steg videre kan det være lurt at han satser på en plass. Robert får muligheten i treningskampene for å overbevise. Vi vurderer utfra prestasjoner, så ser vi an hvordan han skal utvikle seg best mulig videre, sier Mjelde, som er godt fornøyd med å ha Sandnes i troppen sin.

Til tross for at Mjelde tror det er klokt at Sandnes skal spesialisere seg på en plass, er han glad han er fleksibel på venstresiden.

- Konkurransen er hard om kantplassen, men vi har ikke så mange backer. Robert er med på å holde Rolf Daniel Vikstøl i gang på backen. Vi opplever Robert som en veldig positiv gutt.

Forandring fryder

I mandagens 1-0-seier mot Midtjylland fikk Sandnes en omgang som venstrekant. For at han skal få spille kant i Tippeligaen må han spille bedre offensivt, mener Sandnes selv.

- Det er godt å være gang. Jeg må forbedre spillet mitt offensivt, noe jeg tror kommer mer og mer når jeg får prøve. I år skal vi prøve å spille mer rettvendt, det tror jeg passer godt for min del, sier Sandnes.

Den tidligere Ålesund-spilleren påstår at Start trener bedre i år, enn i fjor. Han tror også at Start trener på de riktige tingene, for at Sørlandets fotball-flaggskip skal stige på tabellen.

- Det er en stor forandring, som virker veldig bra. Det er mye nytt og mer tekniske øvelser. Samtidig som vi har mye fokus på forsvarstrening. Vi trener mye mer nå og med mer trøkk enn tidligere, sier Sandnes.