Sørnett

- Jeg skjønner at jeg lever for noe større enn meg selv og ikke bare det som er her og nå

Anniken Hansen har alltid stått for det hun tror på. FOTO: PRIVAT

Anniken Hansen har alltid stått for det hun tror på. FOTO: PRIVAT

Anniken Hansen (19) lever med Jesus på innsiden. På den måten føler hun at hun aldri er alene.

Publisert:

- Jeg tror virkelig at Jesus og Gud finnes og at de ønsker å være sammen med oss. Hverdagen blir så mye enklere å takle når man har noen å gå til – både med gleder og triste ting, sier Anniken. Hun opplever kristendommen som en ekstrem trygghet. Det var da hun stod til konfirmasjon at hun for alvor opplevde å ta imot Jesus.

- Jeg ble oppvokst i en menighet frem til jeg var fem år gammel, da skilte foreldrene mine seg og begge gikk ut av menigheten. Senere, da jeg var konfirmant fant jeg tilbake, og da opplevde jeg virkelig å bli frelst, forteller hun.

 

Frister ikke med fyllefest og sex

Hansen føler ikke at det er noe hun må gi avkall på, som følge av at hun lever som praktiserende kristen. Hun forklarer at hvert menneske er født med en fri vilje, og på den måten kan man velge å leve som en ikke-troende eller med Jesus i hjertet.

- Når man velger sistnevnte er det flere ting man ikke lenger har lyst til, som for eksempel fyllefester eller å ha sex med alle og enhver, fordi man skjønner at dette ofte kan ha uheldige utfall. Da vil vi heller ha det gøy på andre måter.

Hansen forklarer videre at når hun fikk en personlig relasjon til Jesus, opplevde hun at det som kan tenkes å være et stort sett med regler, heller ble noe personlig og godt.

- På bakgrunn av dette får man ikke lyst til slike ting lenger, og man skjønner at man lever for noe større enn seg selv og ikke bare det som er her og nå.

Forskjell fra ikke-troende ungdom

Men har du noen gang opplevd stigma rundt det å være ung og troende?

- Jeg har faktisk aldri opplevd at noen har mobbet meg eller ikke syntes at det har vært greit at jeg er troende, forteller hun.

Anniken har alltid stått for det hun tror på, og på denne måten tror hun at folk respekterer det og synes det er kult, fremfor å trykke det ned.

Samtidig prøver hun å balansere ”kristen-praten” når hun er på skolen.

- Jeg prøver som regel å vise gjennom handlinger og måten jeg lever på at jeg er kristen. Men jeg tror det har liten hensikt å skravle hull i hodet på folk, selv om jeg alltid er åpen når folk spør om troen min.

- Men jeg føler at det er en forskjell fra oss ungdom som tror og til de som ikke er troende. Det handler mest om hvor man bruker tiden sin. Men samtidig sliter ungdom som er troende med veldig mye av det samme som ikke-troende. Vi er alle mennesker og lever på den samme jorden, understreker hun.

 Tilbringer mye tid i menigheten

Hver lørdag er Hansen ungdomsleder i menigheten Zoe i Fredrikstad. I høst giftet hun seg, og også mannen er med i ungdomsarbeidet. Der treffer de ungdommer og lærer mer om Jesus og hvordan man enkelt kan ta ham med seg i hverdagen. I tillegg har de møter, de leker og spiser mat.

[img170284_2RS]

- Det blir jo på sett og vis der vi har vennegjengen vår. Samtidig som vi har venner på vår alder i andre menigheter som vi bare er venner med, og ikke ledere for, sier Hansen.

Søndager møtes hele menigheten, og ellers i uken har de bønnemøter, cellegrupper, lovsangsøvelser og planleggingsmøter. Derfor er det mange timer som blir tilbragt i menigheten.

- Til tider kan det være slitsomt, fordi det krever mye av meg som leder og menneske, men jeg føler meg så heldig som får lov til å leve med Jesus, at jeg mer enn gjerne vil gi litt ekstra for at andre også skal få oppleve det, avslutter hun.