Sørnett

Jenter har absolutt noe å bidra med

Forsvaret jobber med å inkludere jenter i større grad enn tidligere. Vi snakket med avgangselever ved Kristiansand Katedralskole og de mener jenter har en viktig rolle i det militæret.

Publisert:

-Fra du er født i 1992 og oppover, er alle, både jenter og gutter pliktige til å svare på sesjon del en, forteller Mia Elisabeth Nordby Retterholt, som går i tredjeklasse.

Det er en sesjon som foregår på internett, og her kan man svare på om man ønsker å gå videre til sesjon del to, eller ikke. Den delen av sesjonen foregår med personlig oppmøte og består av både fysiske og psykiske tester.

-Jenter slipper, med stor sannsynlighet, å gå videre, om de svarer nei i sesjon del én, sier Retterholt.


Retterholt og Jannicke Arnesen har ikke vært på sesjon del to, og de kan heller ikke tenke seg å gå inn i førstegangstjenesten. Likevel synes de det er flott at flere jenter tar utfordringen og de tror det er sunt med en jevnere kjønnsfordeling i forsvaret.


IMG_9922(fix)

 


 


 


 


 


 


 


 


Hør hva Mia og Janicke svarer her


Christoffer Sannes og Ola Løkås ser bare positive ting med det å ha jenter blant gutta i militæret. De tror at jenter både er sterkere psykisk og fysisk enn det jentene selv tror, og mange har som oppfatning.

- Jenter har absolutt muligher til å gjøre det bra i forsvaret, om de selv vil, sier Christoffer.


 


IMG_9925


 


 


 


 


 


 


 


 


Hør hva Ola og Christoffer svarer her