Sørnett

Jesper Mathisen skal synge med Start-fansen

Start-profilen Jesper Mathisen skal bidra som bortesupporter lørdag. Arkivfoto.

Start-profilen Jesper Mathisen skal bidra som bortesupporter lørdag. Arkivfoto.

Sørlandets store fotballprofil, Jesper Mathisen, blir med på bortetribunen når Start gjester Sandefjord lørdag.

Publisert:

- På lørdag stiller jeg og Even Øgrey Brandsdal (administrerende direktør i Start, red.anm) oss blant bortesupporterne! Vi skal synge det vi makter (ingen av oss synger fint), og vi vil veldig gjerne ha så mange som mulig med oss, skriver Jesper Mathisen på sin Facebook-profil.

Start ligger i en svært utsatt posisjon med kun et poeng ned til nedrykk. Laget har ikke vunnet en kamp siden 4. juli.

- Nå skal vi i Start redde plassen i Tippeligaen. Det begynner mot Sandefjord. Vi skal synge hvalfangerne av banen, sier Mathisen til Starts nettsider.

Han karakteriserer de to viktige kampene som kommer mot Sandefjord først så Mjøndalen som cupfinaler.

- Tenk så gøy om vi klarer å bli en stor og god gjeng som kan hjelpe gutta våre frem til seier! Nå har Sørlandet mast om cupfinale i 100 år... Nå har vi to cupfinaler på to uker, tenk så gøy, skriver en offensiv Mathisen.

Den skadde midtstopperen, som også jobber som ekspert i TV2, mener Start har to gode muligheter til poeng.

- Vi skal vinne begge kampene og da er vi helt avhengig av så mye støtte som mulig. Opp av sofaen og legg vekk alle negative tanker, for nå skal plassen reddes, melder den skadde stopperkjempen på nærmest propaganda vis.

Mathisen legger press på den vanlige sørlendingen og påstår at alle kan bidra til at Start redder plassen. Klubben har slitt etter sommeren og tapte åtte kamper på rad før de stoppet rekken med 1-1 mot Lillestrøm i september.

- Regnestykket er enkelt. For hver Starter som møter opp på tribunen, jo bedre sjanse har vi til å spille i Tippeligaen i årene som kommer, mener Mathisen.

Tidligere har Morgen Gamst Pedersen stått med Rosenborg-supporterne og italienske Leonardo Bonucci i Juventus.