Sørnett

Jubileumsutstilling i festningen

Dette er ett av bildene Oddvar Paulsen har tatt. Foto: Oddvar Paulsen

Dette er ett av bildene Oddvar Paulsen har tatt. Foto: Oddvar Paulsen

Fotograf Oddvar Paulsen markerer sine 60 år med utstilling i Christiansholm festning.

Publisert:

 

- Istedet for å ha bursdagsfest, vil jeg ha utstilling i festningen, forteller Paulsen.

31. mai til 1. juni er det klart for en oppsummering av Paulsens fotokarriere i Christiansholm festning. Paulsen forteller at han har blitt mer aktiv som fotograf de siste fem årene, mye på grunn av deltakelse i workshops regissert av Oslo-fotografen Morten Krogvold. Før har fotografering vært mer en hobby ved siden av jobben som grafisk designer.

- Jeg vil vise et tverrsnitt med 60 bilder. Jeg har tatt fram noen ferske bilder og noen fra siste halvdel av 1970-tallet. Det blir en reise fram til i dag.

 

Fritidsetaten positiv

- Jeg synes det er veldig flott at utstillingen legges til Christiansholm festning, sier Bjørn Terje Karlsen, spesialkonsulent i Fritidsetaten vest og ansvarlig for utleie av bygningen. I tillegg til utstillingen vil publikum få med seg byens flotteste bygning, mener han.

Geir Jansrud, leder i Fritidsetaten vest, synes det er veldig bra at det skjer noe kulturelt i festningen.

- Prinsipielt er alle utstillinger velkomne. Vi vil være en arena for kulturelle innslag og opptredener, sier Jansrud.

 

Utstillinger i St. Petersburg

Paulsen trekker fram det å stille ut i St. Petersburg i fjor høst som høydepunktet i sin karriere så langt. Dette var første gang han stilte ut i utlandet. I år stilte han ut i separatutstillingen "Track of Lines" i den russiske byen i april og mai. I juni deltar han på White Night Festival gjennom utstillingen "International Triennal of graphic arts in Saint Petersburg".

Paulsens bilde ble både i 2010 og 2013 kåret til en av de 30 beste i fotokonkurransen til The Consultive Group to Assist the Poor (CGAP).