Sørnett

Julesang i Salem

Søstere: Sunniva Hamnes Eid (t.v.) sammen på scenen med søster Rebecca Hamnes (t.h.)

Søstere: Sunniva Hamnes Eid (t.v.) sammen på scenen med søster Rebecca Hamnes (t.h.)

Søndag 8. desember var det duket for julekonsert i Kristiansand Misjonskirke Salem.

Publisert:

Det er søndag 8. desember. Det er andre søndag i advent. Snøen hadde ikke kommet til Kristiansand enda, det var lett regnvær og sur vind og lite som tydet på at det var drøye to uker til julaften. Bortsett fra i Kristiansand Misjonskirke Salem, der var det rigget og klart for julekonsert.

Allsang og barnekor
«Julesang i Salem» er den offisielle tittelen. Lund Soul Kids synger korsang og musikere fra menigheten bidrar med både solosanger og fellessanger. Sunniva Hamnes Eid er frivillig i lovsangstjensesten i Salem og er en av flere som har ansvaret for arrangementet.

- Tidligere år så har vi hatt stor produksjon, med veldig stort band og mange forskjellige korøvelser og gjort det litt avansert. I år så var vi i en litt annen situasjon, så da valgte vi å gjøre noe litt annerledes. Vi synes at folk synger for lite julesanger i 2019, så vi har kalt det for «Julesang» isteden for julekonsert. Så blir det både solo og allsang og litt barnekor. Litt mix. Jeg tenker at det er slik en kirke er, litt av alt, sier Hamnes Eid med et smil om munnen.

Salem har en god del småbarnsfamilier i menigheten og barnekoret gir et tilbud for også de aller minste.

- Barnekoret har nå vært i to eller tre år. Det har vært tidligere, men ikke så lenge. Hun som er dirigent nå hadde lyst til å starte opp igjen. Også er det mange barn som går her. Så det er fint å ha et tilbud for de også i løpet av uka, slik at ikke bare møtes på søndag, forteller hun videre.

Musikalsk kirke
Musikken er tydelig viktig for Salem. Det er flere som interesserer seg for musikken i menigheten enten gjennom å synge eller spille i bandet.

- Vi har fire team, tre som spiller på kveldsmøte også har vi ett som spiller fast på gudstjenesten pluss et band som spiller på alle møtene. Det har vel egentlig alltid mye musikk i denne kirken, hvert fall siden jeg kom hit. Det har vært flere forskjellige kor, og de som er litt eldre enn meg forteller at det har vært ungdomskor og andre kor som har vært store.

[img199146_2LF]

Menigheten har et eget arbeid for unge voksne og studenter. Det er studenter som studerer musikk her i Kristiansand som har vært med i lovsangstjenesten i Salem.

- Vi har vært heldige sånt sett, med å ha veldig mange flinke musikere som gjerne har gått på universitetet eller konservatoriet. Ikke at jeg mener at det er nødvendig for å drive et musikkarbeid i en kirke, påpeker Hamnes Eid.