Sørnett

Kan bli verdens 8. beste fotballnasjon

Magiske Ullevaal-kvelder: Drillo kan føre Norge til en åttende plass på FIFAs ranking. FOTO: flickr.com

Magiske Ullevaal-kvelder: Drillo kan føre Norge til en åttende plass på FIFAs ranking. FOTO: flickr.com

Etter den sterke borteseieren mot Kypros i EM-kvalifiseringen fredag kan Norge klatre enda noen plasser på FIFAs rankingliste over verdens beste fotballag.

Publisert:

Laget som Åge Hareide forlot i ruiner som verdens 59. beste fotballnasjon, kan med seier over Kroatia i Zagreb morgen kveld, bli ranket som det åttende beste laget i verden.  Det er nettstedet football-rankings.info som melder dette.

Hvis Norge vinner i morgen vil vi være forbi fotballstormakter som Italia, som vant VM så sent som i 2006, Europamesterne Hellas fra 2004, og nettopp morgendagens motstander Kroatia, som har VM-bronse fra 1998 som sitt største høydepunkt de siste årene.

Celebert selskap

Vinner Norge i morgen kan laget gå inn på en meget eksklusiv topp 10-liste. Spania, Nederland, Tyskland, Brasil, Argentina, England og Uruguay er alle land som klinger godt i enhver fotballelskers øre. Norge kan altså bli en del av denne listen med seier i morgen kveld. Mest sannsynlig vil vi komme på en tiende plass, men hvis alt klaffer med andre resultater, blant annet Portugal sin vanskelige kamp borte mot Island, kan vi kapre åttendeplassen på listen. Dette vil i så fall være den høyeste plasseringen vi har hatt siden mars 2000, ifølge FIFA sine nettsider.  

Kan bli toppseedet

Hvis Norge opprettholder en topp 15-plassering over lang tid, vil dette også være gunstig for den kommende VM-kvalifiseringen som begynner høsten 2012. Med høy plassering på FIFA-rankingen vil Norge bli toppseedet og vil unngå å havne i gruppe med antatt sterkere motstand, som blant annet England, Nederland og Spania.

Avspark i Zagreb i morgen kveld er kl. 20.15, og Norge forventes å stille med et ganske annerledes mannskap et det som slo Kypros. Blant annet vil etter all sannsynlighet Markus Henriksen få sin landslagsdebut.

PS. Norges beste plassering på FIFA-rankingen er en imponerende andre plass. Denne plasseringen hadde Norge i september 1993 og juni/juli 1995.

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand