Sørnett

Kan dette bli løsningen på fryktet trafikkaos?

Sona Shyamsukha og Vaibhav Bhutoria har en mulig løsning på de fryktede trafikkproblemene. Foto: Privat

Sona Shyamsukha og Vaibhav Bhutoria har en mulig løsning på de fryktede trafikkproblemene. Foto: Privat

Oppgradering av Haumyrheitunellen forventes å skape trafikkproblemer, særlig på morgenkvisten. Gründerne bak den nye appen PenguinUp ønsker å bidra for lette på trykket.

Publisert:

I mai skal Haumyrheitunellen oppgraderes. Arbeidet vil skape store utfordringer for trafikkavviklingen, og særlig for beboere i Randesund-området. Hovedveien til E18 blir stengt for personbiler, dermed må bilistene benytte seg av Dvergsnesveien og Høvågveien for å komme seg til jobb.

Den samme veien ble stengt i en 12 dagers periode i fjor. Da ble bussen forsinket i 50 minutter og flere hadde problemer med å komme seg inn til Kristiansand.

[img203501_2RM]

I august 2019 lanserte Vaibhav Bhutoria og Sona Shyamsukha en app for samkjøring. Den heter PenguinUp og skal fungere som et organiseringshjelpemiddel der man kan skrive inn hvor og når man skal reise, slik at man kan sitte på med hverandre heller enn å kjøre flere biler.

Samkjøringssystemet har blitt testet tidligere på en festival i Sverige med stor suksess. Nå retter Gründerne blikket mot Søm.

Neste uke holder Kristiansand kommune og Statens vegvesen et informasjonsmøte for de som blir rammet av trafikkutfordringene. Der skal også PenguinUp stille.

- Vi håper at innbyggere i Randesund skal engasjere seg i samkjøring med PenguinUp kampanje, sier Bhutoria.

De forteller at folk flest ikke ønsker å sitte på med fremmede. Derfor har de lagd en gruppefunksjon i PenguinUp slik at man kan sitte på med naboer, venner eller familie.

- Innbyggere i Randesund kan tenke samkjøring som en dugnad for miljø og for hverandre. sier Vaibhav Bhutoria, som foreløpig ikke tjener noe på appen, men som håper at den blir lønnsom nok til at den kan overleve som et tiltak for et bedre miljø.

Statens vegvesen oppfordrer beboere i Randesund-området til å la bilen stå og heller satse på buss eller sykkel i morgentimene.