Sørnett

Endelig ansatt ny hovedtrener:

Karadas klar for Start

Azar Karadas presenteres som ny trener hos Start
 Foto: Rasmus Steinsbø Knutsen

Azar Karadas presenteres som ny trener hos Start Foto: Rasmus Steinsbø Knutsen

Start har stått uten hovedtrener siden Sindre Tjelmeland forlot klubben i starten av januar, nå har endelig klubben fått på plass hans erstatter.

Publisert:

Start kunne 8. januar offentliggjøre at den tidligere Benfica-spilleren Azar Karadas er klubbens nye hovedtrener. Klubben hadde stått uten hovedtrener i en måneds tid, siden Sindre Tjelmeland og klubben ble enige om å avslutte samarbeidet et år før kontrakten hans skulle gå ut.

Fædrelandsvennen kunne 5. februar informere om at Azar Karadas og tidligere Kristiansundtrener Christian Michelsen hadde vært inne til intervju med sørlandsklubben angående jobben som hovedtrener. Valget endte til slutt på Karadas, som var veldig fornøyd med å være på plass i Kristiansand.

- Blitt kjent med gode mennesker

- Gjennom intervjuprosessen har jeg blitt kjent med mange gode mennesker og vi har blitt bedre kjent med hverandre og proskjektet, som har gjort at jeg føler at dette er en god og interessant jobb å ta.

Lite erfaring som hovedtrener

Noen kritiske stemmer har pekt på Karadas sin manglende erfaring som hovedtrener når de skal uttale seg om ansettelsen, men hovedpersonen selv er ikke bekymret.

- Jeg gleder meg veldig, jeg er veldig trygg på det jeg står for som trener og gleder meg til å dele det med spillerne og forhåpentligvis formidle de riktige ideene og få det ut på banen.
Supporterleder i Tigerberget Kai Rune Karlsen tror til tross for den manglede erfaringen, at ansettelsen kan være riktig.

- Han har hatt ansvaret for en spillergruppe i Brann 2 på et høyt nivå, og han har et stort fokus på utvikling av unge spillere, og det har vi mye av i Start, så jeg tror det kan være en veldig god match.

Skal tørre mye

Ordet «tør» ble brukt mye da Azar Karadas skulle beskrive sin spillestil.

- Jeg håper virkelig at vi blir et lag som tør mye, at vi tør å kontrollere kamper og tør å angripe med mange folk og forhåpentligvis skape mange målsjanser på bakgrunn av det.

Mathisen positiv

Tv2 sin fotballekspert og tidligere Start-spiller Jesper Mathisen tror Karadas kan være en fin mann å få inn i klubben

Jesper Mathisen er positiv til Azar Karadas
 Foto: Sebastian Silseth

Jesper Mathisen er positiv til Azar Karadas Foto: Sebastian Silseth

- Sånn som jeg kjenner til han er han vertall en fantastisk fin fyr og har fått veldig gode tilbakemeldinger i de miljøene han har vært i. Jeg tror det kan være en type som kan løfte miljøet, men det er bare en av veldig mange brikker som skal på plass for at Start skal nærme seg der de bør være.

- Ikke opprykk og ikke nedrykk

- Vålerenga, Stabæk og Aalesund har eliteserie-standard på en del av det de holder på med, spesielt Vålerenga har et lag som ikke hører hjemme i OBOS-ligaen. I tillegg til andre lag som har langt høyere budsjett enn Start. Så det blir nok verken opprykk eller nedrykk slik det ser ut i dag, så kan det være bedre muligheter i 2025 når forhåpentligvis Vålerenga har gått opp til eliteserien igjen, og kanskje KFUM Oslo ned igjen konstanterer Mathisen.

Alagie Sanyang utaler seg positivt om Azar Karadas.
 Foto: Rasmus Steinsbø Knutsen

Alagie Sanyang utaler seg positivt om Azar Karadas. Foto: Rasmus Steinsbø Knutsen

Spillerne har troa

Det er en trener med en solid karriere og mye han kan lære vekk, melder Eirik Schulze. - Vi gleder oss til å bli kjent med han. Også Sanyang er spent og er glad for å få inn en ung trener som er god til å utvikle unge spillere. - Det blir spennende å få han som trener.

Azar Karadas leder Start i sin første treningskamp på fredag mot lokalrivalene Jerv.