Sørnett

Karrieredag til glede for alle

Mikael Kofod står stand for Ventelo. Foto: Magnus Arnkværn

Mikael Kofod står stand for Ventelo. Foto: Magnus Arnkværn

Det var mange spente og nysjerrige studenter som møtte opp på karrieredagen på UiA tirsdag.

Publisert:

Flere unge på besøk

Tirsdag var det klart for karrieredag ved Universitetet i Agder. Dagen skulle by på spennende foredrag og stands fra bedriftseliten i Norge. Av de 37 bedriftene som var til stede i vrimlehallen på universitetet, var det utenfor Ventelos stand Sørnett møtte Johannes Sandberg.

- Jeg har fått deltidsjobb i Ventelo, så da tenkte jeg det ville være hygelig å hilse på dem når de først var her, sier Sandberg.

Både masterstudenter og bachelorstudenter

Mikael Kofod, IT-leder ved Ventelo, var en av de som representerte bedriften under karrieredagen. Han var utrolig fornøyd med oppmøte fra de interesserte studentene.

- En møter ungdom som alle vil opp og frem her i livet. Det er ikke mangel på pågangsmot, sier IT-lederen.

I fjor tok Ventelo inn en masterstudent og to bachelorstudenter. Det med mye hjelp av nettopp karrieredagen.

- Vi har nå tre studenter inne på kontoret vårt og det er vi veldig fornøyde med. Vi ser på det som veldig viktig å møte studentene personlig, sier Kofod.

Fornøyd med dagen

Leder for næringslivsutvalget, Christoffer Bugge, er veldig tilfreds med hva de i studentforeningen Mercurius har fått til.

- Bakgrunnen for at vi år etter år vil arrangere denne karrieredagen, er for at studentene skal ha mulighet til å knytte kontakter med næringslivet, sier Bugge.

Det er ikke uten grunn slike dager blir verdsatt. Med 37 stands er det mye som skal til for at det ikke er noe interessant for den enkelte student i Vilhelm Krogs hall.

Fortalte om bakgrunn og vekst

[img46809_2RS]

Av gjesteforeleserne var det tidligere Idol-dommer og eier av manager selskapet Playroom, Jan Fredrik Karlsen, som satte mest intrykk hos studentene.

- Jeg syntes det er utrolig gøy å stå her idag, og se så mange unge som vil opp og ut, sier den tidiligere Idol-dommeren.

For det var Karlsen, akkurat lik den vi ser ellers i media, som sto øverst på plakaten til karrieremessen. Han fortalte lett og ledig om erfaringer han har gjort seg, med en bakgrunn fra Drammen og en oppvekst i kjendismiljøet i Norge. Han trakk historier tilbake til Tom Mathisen og Herodes Falsk, vet vi denne mannen snakker av erfaringer.
Han fanget publikumet fra sekundet han åpnet, og undertegnede rakk såvidt å trekke pusten den drøye timen Karlsen snakket.

- De viktigste oppgavene er ofte de enkleste.

Med en bakgrunn som hjelpegutt for norges store kjendiser, eskalerte det til å reise verden rundt med kjente artister, noe han beskriver som utrolig givende.
Alt i alt var det mye gode historier, samtidig som flere gode råd til de kommende karrieresøkerene.

[img46809_3RM]