Sørnett

Kilden Teater og Konserthus gjentar suksessen fra tidligere - hundrevis av barn møter opp

En av hovedattraksjonene var å dirigere det talentfulle orkesteret.

En av hovedattraksjonene var å dirigere det talentfulle orkesteret.

Kilden Teater og Konserthus har siden 2016 invitert barn og voksne til Barnas Kildendag. En dag hvor barn kan møte musikere, prøvespille på instrumenter, dirigere, komponere, bygge instrumenter og mer.

Publisert:

Kilden Teater og Konserthus er fylt med spente barn og foreldre, og stemningen er god til tross for det dårlige været. Med gratis inngang og godt utvalg av aktiviteter, er det ikke rart at Barnas Kildendag har vært en suksess to år på rad. Dette året er ei et unntak, og hundrevis av barn har møtt opp.

[img173540_2LM]

Mange aktiviteter gjør en sliten

Etter en lang dag med en god variasjon av ting man kan gjøre, blir man fort sliten. Dette er noe Sander har fått erfare.

- Jeg er egentlig mest klar for å dra hjem jeg nå, sier en sliten Sander. Jeg har lagd mitt eget instrument, prøvd meg som dirigent og vært på konsert. Jeg har også spist pølser og muffins, sier han mens han kikker lurt bort på moren sin. Han forteller at moren hans jobber her, og at han derfor har vært her hvert år siden 2016. - Jeg syns det er morsomt her, så det gjør meg ikke så mye.

Kostymerommet er en hit

[img173540_3RM]

I tillegg til god stemning i musikkrommene, er det et annet rom som er spesielt populært. I kostymerommet kan barna prøve ut mange forskjellige kostymer, hvor de kan kle seg ut som alt fra prinser og prinsesser - til fisker og troll. Dette rommet er dog mer populært blant jentene, da det kryr av jenter ikledd lekre kjoler og skjørt, mens de tar en sving foran speilet.

- Jeg føler meg som en prinsesse, forteller jente (8) mens hun fikler med et skjerf hun har funnet på et av stativene. De setter seg frivillig oppi kongestolen som er plassert midt på gulvet, og ber foreldrene ta et bilde.

- Jeg føler meg veldig fin her inne, og det er her jeg liker meg best i dag.

Køen er lang blant junior dirigentene

Selv om kostymerommet ser ut til å falle i smak hos de små, er det også en annen stasjon som er svært populær. Ved de talentfulle musikerne står det en lang kø av barn som har lyst til å prøve seg som dirigenter. De får utdelt hver sin dirigentpinne, og blir fulgt opp til et podium hvor de får veiledning av en flink dirigent. Etter hvert som orkesteret begynner å spille, står barna alene og dirigerer hver sin gang. Det som kanskje er aller mest stas, er applausen de får på slutten av alle foreldrene.

[img173540_4LF]