Sørnett

Kjærlighet til salgs

På torsdag er det «Valentine`s day», også kjent som «Alle hjerters dag» her i Norge. Butikker og restauranter i Kristiansand lokker med gavetilbud, blomsterbuketter og 3-retters menyer på kjærlighetens dag.

Publisert:

Senterleder ved Sandens kjøpesenter, Svein Olav Birkeland forteller at flere av butikkene på kjøpesenteret tjener godt på valentinsdagen. Det brukes ekstra tid på utstilling og markedsføring, noe som fører til positive tall i butikkenes regnskap.

-Vi merker at det er mer aktivitet og at slike dager gjør noe med folk. Forbrukerne synes det er gøy å markere kjærlighetens dag, selv om det alltid er noen som er i mot disse utenlandske tradisjonene, sier Birkeland.

Mestergrønn på Sørlandssenteret forteller at etterspørselen for blomster er stor.

-Vi selger enormt mye røde roser. Ungdommen kjøper gjerne kun én rød rose, mens den litt eldre generasjonen går for de store bukettene.

 

Kreativitet er positivt

Å være litt kreativ på valentinsdagen koster ikke mer enn litt tenketid. Det finnes mange måter å vise at du setter pris på din partner uten at det trenger å svi økonomisk. Lag en deilig middag, ta med partneren på en romantisk skitur eller disk opp med en søt fristelse som du lager selv.

Drømmeplassen og Gehab er i full gang med baking og dekorering av årets søtsaker. Hjerteformete tolvøres-brød og kaker med rosa og røde hjerter vil bli å finne i kakedisken.  Konditor hos Drømmeplassen,  Åkki Lidi har et tips til deg som vil overraske kjæresten med hjemmebakst.

-Pynt muffins med rosa glasur og hjerter eller overrask med et hjerte-brød til en sunn frokost.

 

Gi oppmerksomhet

Gaver eller ei, samlivsterapaut Tor Magne Owren, sier at det å gi sin partner oppmerksomhet er det viktigste.

-Oppmerksomhet og det å se hverandre er veldig viktig for at et forhold skal fungere. Forsøk å le sammen, det fører til bedre helse og et bedre samliv.

 

Dyrk kjærligheten

Han mener at det er viktig å fokusere på forholdet jevnlig. Ikke bare på valentinsdagen.

-Skaff dere alenetid. To ting er viktige; å ta seg tid til å være kjæreste og å gjøre ting sammen. Ta på hverandre, kyss og kos.

Owren presiserer at det å kjøpe blomster eller gaver til kjæresten en gang i blant ikke er ulovlig for å dyrke forholdet. Men å legge en lapp med fine ord i partnerens matboks kan være vel så fint på den kommende kjærlighetsdagen. Alt trenger ikke å koste, sier Owren.