Sørnett

Kjartansson spolerte festen

Start-spillerne jubler etter scoring i kampen mot Vålerenga. Foto: Eirik Haugen.

Start-spillerne jubler etter scoring i kampen mot Vålerenga. Foto: Eirik Haugen.

Start var best i det meste og skapte sjanse på sjanse i kveldens hjemmekamp, men Vålerengas islandske toppscorer spolerte seieren med sin straffescoring på overtid.

Publisert:

Rundt 8 500 tilskuere møtte opp for å overvære kveldens festkamp på fotballens nasjonaldag mellom Start og Vålerenga. Start hadde nok av sjanser til å punktere kampen, men en straffescoring av Vålerengas Vidar Orn Kjartansson på overtid sørget for at Start spillerne må feire 17. mai uten tre poeng i lommen.

Start åpnet nervøst og var passive i starten, men etter at Vålerenga scoret fikk spillerne fart på beina. Etter en jevnspilt førsteomgang, hvor begge lag hadde sjanser til å score åpnet Start andreomgangen friskt. Utallige sjanser, med blant annet flere skudd fra Espen Hoff burde resultert i mål, men endte utenfor. Innbytter Babacar Sarr var frisk da han ble byttet inn i andreomgangen og hjalp Start til å holde på overtaket helt til utlikningen kom, ved siden av midtbanegeneral Solomon Owello.

Omdiskutert straffe

Start-trener Mons Ivar Mjelde var skuffet over straffesituasjonen. Til Sørnett forteller Mjelde at han er fornøyd med at laget skaper såpass mye.

[img111967_2RS]

- Nei, jeg syntes vi blir hardt straffet i straffesituasjonen. Det er ikke straffe, og det er ingenting å blåse for. Vi føler oss snytt når det skjer. Jeg er fornøyd med at vi skaper såpass mye, og at vi kommer tilbake etter å ha kommet under 0-1.

Fornøyd med et poeng

Vålerenga trener Kjetil Rekdal sier til Sørnett at han var fornøyd med et poeng etter kampen mot Start.

- Ja, det er vi nødt til å være fornøyd med. Jeg hadde ikke vært fornøyd med det i pausen. Start var klart bedre enn oss i andre omgang, men i første omgang syntes jeg vi er hakket nærmere enn dem til å score flere mål.

- I andre omgang er forskjellen på lagene stor. Vi gjør ikke det vi planla, og det er jeg misfornøyd med. Hvis du tenker på andre omgang var nok dette poenget et ran.

Når det gjelder straffesparket forstår Rekdal at det blir dømt.

- Glenn Andersen river jo i Morten Berre, så jeg skjønner at det blir dømt når jeg ser bildene.

Hyller publikum

Start-spiller Jesper Mathisen forteller til Sørnett at de er skuffet over og ikke sitte igjen med tre poeng etter kampen mot Vålerenga.

[img111967_3LS]

- Det var kjedelig at vi ikke tok tre poeng idag, vi hadde masse sjanser. Det var gøy å spille igjen etter skaden. Idag var det fantastisk stemning på tribunene. Det er noe spesielt ved 16-mai kampene.

Start-angriper Zlakto Tripic var også skuffet over kveldens resultat.

- Det var deilig å få en scoring, men jeg burde nok hatt flere. Idag skulle vi holdt tett bakover på banen og scoret flere mål.

Godt lag 

[img111967_4RS]

Vålerenga-angriper og Tippeligaens toppscorer, Vidar Orn Kjartansson, sier til Sørnett at han  var imponert over Start.

- De er et godt lag. De var bedre enn oss kampen sett under et. Det var godt å score to nye mål idag, så nå håper jeg å klare 20 mål denne sesongen.