Sørnett

Kjør fra by til by uten å betale en krone

Arkivfoto: Sørnett

Arkivfoto: Sørnett

Du kan reise gratis på tur ved å kjøre leiebiler tilbake til hjembyen

Publisert:

På nettstedet www.returbil.no kan du se en liste over biler som skal fraktes fra en by i landet til en annen. Er du heldig kan du ordne deg en tur til eller fra utlandet.

- Det er ikke bare leiebiler som ligger på nettstedet. Også private som ønsker å frakte bilen sin fra a til b, kan benytte seg av muligheten, sier daglig leder i Transfercar4u, Geir Westermann.

Å returnere biler er billig for deg som sjåfør. Noen ganger må man selv dekke bensin, men ofte er dette inkludert. Er man litt fleksibel og løsningsorientert kan det være mye penger å spare på denne ordningen.

 

Jevn økning

Siden ble startet i 1999 og har hatt en jevn økning i antall medlemmer. I dag er det registrert over 100 000.

- Ikke alle er aktive, men det er så mange som er registrert i vår database, forteller Westermann.

 

I løpet av fjoråret ble over 3000 biler formidlet til sjåfører gjennom internett-siden.

Selv om det ikke finnes en oversikt på området, har Westermann en anelse om at det er flest studenter som bruker tjenesten.

 

Flere biler

Selv om returbil ordner hjemtransport for mange biler i løpet av et år, hadde ikke Westermann hatt noe imot om antallet økte.

- Jo flere biler vi formidler, jo mer tjener vi, så det hadde selvfølgelig ikke gjort noe om flere biler gikk gjennom systemet, sier Westermann

Det er nemlig ikke alle returbiler eller private biler som blir lagt ut på siden

- Å frakte en bil med lastebil koster mellom tre og fire tusen kroner. Dette kunne bileier spart ved å benytte seg av vår tjeneste.

 

Følg med

Innen mai 2013 skal nettstedet få en ny og bedre hjemmeside. Dette skal gjøre det enklere å formidle sine tjenester både for bileierne og sjåfører.

Når en bil blir lagt ut på nettstedet, ligger den som regel mindre enn et døgn, før den blir booket. Det er derfor lurt å følge jevnlig med hvis man er ute etter en bil.