Sørnett

Klar for Color Line Setesdal Tour

Det er god stemning på treningen til Spring 7:30. F.v Kjell Bjarne Winther, Kjetil Hangeland Løining, Otto Christian Vikki, Bjørn iFunningsstovu, Tore Fåland, Eileen Jacobsen. Foto: Ida Frøyland Bleskestad

Det er god stemning på treningen til Spring 7:30. F.v Kjell Bjarne Winther, Kjetil Hangeland Løining, Otto Christian Vikki, Bjørn iFunningsstovu, Tore Fåland, Eileen Jacobsen. Foto: Ida Frøyland Bleskestad

Stemningen er på topp når Spring 7:30 trener mot det 211 kilometer lange sykkelrittet.

Publisert:

- Vi starter for alvor med trening til rittet etter påske, forteller leder av Spring 7:30, Kjell Barne Winther.

Laget trener seg opp mot Color Line Setesdal Tour. Sykkelrittet går av stabelen 28. mai fra havna i Kristiansand til Hovden. Dette vil bli syvende gang Winther deltar på det 211 kilometer lange sykkelrittet.

- Jeg har drevet  med landeveissykling i 30 år, samt syklet fra Trondheim til Oslo. Det blir naturlig for oss å delta i dette rittet ettersom det er lokalt, fortsetter sykkelentusiasten.

Oppnåelig mål 
Spring 7:30 har satt seg et overkommelig mål for rittet; syv timer og 30 minutter.

- Vi ønsker å ha et mål som er oppnåelig for alle som nødvendigvis ikke er går ut på voldsomt prestasjon, sier Winther.

I år har sykkelteamet bare en dame med på laget.

- Vi er en gjeng godt voksne herrer, og i år har vi bare en dame med oss på laget. Den yngste på laget er 31 år, mens den eldste har bikket 60 år.

God stemning

Da Sørnett møtte syklistene før trening var stemningen på topp. Latteren sitter løst og det er ikke tvil om at det godt samhold i gruppen. På spørsmål om hvorfor de skal delta på rittet svarer de i munnen på hverandre.

- Det er et fint mål gjennom vinteren, sier Otto Christian Vikki

- Treningen er bra, skyter Kjetil Hangeland Løining inn.

- Det er veldig viktig med det sosiale, mener Bjørn iFunningsstovu

- Stikkordet er Setesdal 

Rittleder Philip Kaspersen forventer mange smilende og glade syklister.

- Stemningen rundt rittet og lokalbefolkningens engasjement langs hele løypa er noe av det som særpreger rittet, og det håper vi gir en ekstra piff rundt deltakelsen for rytterne også i år, forteller Kaspersen.

I år er det 15. gang rittet arrangeres.

- Hovedgrunnen for å arrangere Color Line Tour er at vi ønsker gi landsdelens turryttere en skikkelig utfordring i naturskjønne omgivelser og godt selskap.

Kaspersen mener syklistene vil få en fin naturopplevelse de 211 kilometerene, og det er ikke tvil om hvorfor han vil syklistene skal velge Color Line Setesdal Tour.

- Stikkordet er Setesdal. Naturen er helt fantastisk, og løypeprofilen gjør at rittet blir en akkurat passe stor utfordring.

For øyeblikket er det omtrent 1300 påmeldte til sykkelrittet, men forventes å bli flere i løpet av neste uke.

- Deltakelsen har vært høyere tidligere, men vårt fokus er å bidra til en flott opplevelse til de som er påmeldt, avslutter rittlederen.

[faktaboks]