Sørnett

Klar for NM på hjemmebane

Helene Abusdal gleder seg til NM, og snakker med Sørnett om forberedelsene til helga. (Foto: Anita Elson/KBK.)

Helene Abusdal gleder seg til NM, og snakker med Sørnett om forberedelsene til helga. (Foto: Anita Elson/KBK.)

Alle gjør sitt for å skape et godt NM i badmintonsenteret til helgen. - Barna skal få lov å bidra. De blir plassert midt i sentrum og det er utrolig gøy om vi får det til, sier Helene Abusdal i KBK.

Publisert:

Det er både godt humør og hardt arbeid som har preget forberedelsene til NM i badminton til helga, og alle har vært med og hjulpet til.
- Det er jo et arrangement som krever en del dugnadsinnsats, så foreldrene er med nå den siste uka og fyller oppgavene som trengs i løpet av helga, sier Helene Abusdal, styreleder for Kristiansand Badmintonklubb (KBK) og veteranspiller for samme klubb.

Inkluderer de små
Klubben har store planer for å inkludere de litt yngre medlemmene som ikke har muligheten til å være med som deltakere. Terje Dag Østhassel, leder for NM-komiteen og styremedlem i KBK, kan fortelle at det blir to innslag fra barna i klubben, en på åpningsseremonien og en på søndag, før finalene.

[faktaboks]

Helene Abusdal legger til at de skal komme inn og vise ren idrettsglede og at det blir et lite avbrekk fra det seriøse; en veldig god mix.

[img100103_2RM]

- Barna skal få lov å bidra. De blir plassert midt i sentrum og det er utrolig gøy om vi får det til. De har en viktig rolle i dette mesterskapet. Vi inkluderer dem i noe som ikke pleier å angå dem så mye. Det har ikke vært gjort før, såvidt jeg kan huske, forteller Abusdal.

På åpningsseremonien vil Rikke Østhassel og Thea Tønnesen fremføre en egenkomponert KBK-sang sammen med Sander Østhassel og Tobias Tønnessen.

Hør på sangen her:

[audio http://sornett.no/wp_snt/wp-content/uploads/2014/01/KBK-16.01.14.lite_.mp3|titles=KBK 16.01.14.lite]

 

Ekstra stas
- Det er jo litt ekstra stas med NM. Det er en høytidelig landsturnering, med utdeling av kongepokaler, vi synger nasjonalsangen, har en flott premieutdeling og hallen blir rigget på fineste måten. Åpningen er ved varaordfører Jørgen Kristiansen, og bankett med tale fra presidenten i Norges badmintonforbund, sier en entusiastisk Helene Abusdal.

Hun forteller også at det blir rullet ut gummimatter, som er mye bedre å spille på enn gulvet de trener på ellers.

Ikke helt klar himmel
Men det er alltid utfordringer når et NM skal organiseres, og en av de store for KBK og NM-komiteen var taket på badmintonsentert.

- Vi har hatt en gjennomgang med kommunen som påpekte ting som bør være i orden. Det har blant annet blitt tettet noen hull i taket. Vi har ikke fått nytt tak, det kommer til våren. Vi har laget en midlertidig løsning, så det er i alle fall tett.

[img100103_3RM]

Vi fikset noen dører og vinduer, som har gjort at det har vært kaldt.

Veien videre
- Hva er fokuset til klubben videre?

- Først og fremst sørger vi for å ha et godt sosialt miljø i klubben, slik at folk blir værende her. Vi satser jo på det, å ha store grupper, med mange. Utifra dette håper vi at det blir til noen topper, men primært ønsker vi å fokusere på bredde, sier Helene Abusdal. -Vi trenger noen profiler også, for å holde interessen oppe utover disse fire veggene, legger hun til.

Blandt medlemmene i KBK har Jim Ronny Andersen vært en stor profil, men har trappet ned en del.

 

 

[img100103_4LM]