Sørnett

Klare favoritter

Stein Reinertsen vil fokusere på diakoni hvis han blir valgt som biskop. Foto: kirken.no

Stein Reinertsen vil fokusere på diakoni hvis han blir valgt som biskop. Foto: kirken.no

Prost Stein Reinertsen leder kampen for å bli den nye biskopen i Agder og Telemark, rett foran prost Ludvig Bjerkreim. Hvis Reinertsen blir valgt vil han fokusere på trosopplæring.

Publisert:

-Diakoni står meg nær, trosopplæringen er veldig viktig. Som biskop vil jeg være en inspirator for prestene, og legge til rette slik at det blomstrer lokalt, sier Reinertsen.

Etter den første runden i nominasjonsprosessen stakk han av med 25 prosent av stemmene. Mandalsprosten mener dagens kirke må være klar over hvilken tid den befinner seg i.

-Som kirke må vi være flinke til å lytte til tiden vi lever i. Vi må jobbe med spørsmålene folk har i dag, sier han.

Han har tidligere vært sykehusprest på Sørlandet, studentprest på Ås og sokneprest i Farsund. Inkludering står også høyt på lista over ting han vil prioritere, dersom han blir valgt.

-Jeg jobber selv med inkludering av nye landsmenn, det er en sak jeg brenner for. Vi har ett oppdrag om å nå alle, og der er vi ikke ennå. Dette er en kjempeutfordring for oss, sier prosten.

 

Vil være folkelig

Sandnesprost Ludvig Bjerkreim ligger rett bak Reinertsen i kampen, han vil fokusere på barn dersom han blir valgt.

-Jeg ønsker å være en folkelig biskop, med ekstra fokus på barn, sier Bjerkreim.

Som Reinertsen er Bjerkreim opptatt av å gjøre kirken aktuell.

-Det er viktig at kirken profilerer seg slik at den blir aktuell for folk flest. Det vi snakker om skal berøre folks liv og hverdag, sier sandnesprosten.

[img75648_2LM]

Bjerkreim er tydelig på hva han vil prioritere i sitt budskap.

-Jeg ønsker å snakke mye om sjefen, altså Jesus. Det er han vi beundrer, han er vårt forbilde og det er han vi vil følge. Jeg ønsker at barn skal få Jesus med i barnetroen, og å gi et godt inntrykk av kirken til unge, slik at de blir med, sier Bjerkreim.

Bjerkreim er klar på utfordringene for kirken fremover.

-Kirken må være på arena der folk er. Vi må snakke slik at folk forstår at det vi sier handler om deres hverdag. Det er og viktig at kirken er engasjert og glad i folk, sier Bjerkreim.

Historisk valg

Årets valg er historisk, da det er det første bispevalget etter avviklingen av statskirken. Det er Kirkerådet som skal avgjøre hvem som nå blir biskop. Dette valget skjer den 7. desember, og rådet kan da velge mellom de tre kandidatene som nå er klare. I tillegg til Reinertsen og Bjerkreim er også sokneprest i Trefoldighetskirken i Oslo, Anne-May Grasaas, aktuell kandidat til stillingen.