Sørnett

Klart for fotballens festdag på Sør Arena

Start-supportere under en seriekamp i 2015. Foto: Tigerberget

Start-supportere under en seriekamp i 2015. Foto: Tigerberget

Etter to år med pandemi, skal det lages fest på det som blir Obos-ligaens festdag. -Vi håper på å nå 5000 tilskuere.

Publisert:

Det er to år siden det sist gang var mulig å fylle Sør Arena på 16. mai. Den gang var det Jerv som var motstander i en forrykende 3-2 kamp. Da var 7150 til stede for å få med seg dette.

Når det i år endelig er mulighet for å kunne fylle stadion igjen, er det ikke forventet like mange som for tre år siden. Det kan ha sine naturlige forklaringer med at motstanderen ikke er den lokale rivalen, men klubbdirektør i Start, Terje Marcussen, har håp om en folkefull fotballkveld.

-Slik det ser ut med den farten vi har nå, har vi et håp om å nå 5000 tilskuere. Med tilbudet vi har for russen, og det at det fremdeles er fotballens festdag selv om det ikke er 16. mai, så tror vi at vi kan nå det målet.

Kampen som har til vane å skulle spilles 16. mai, er nå satt til dagen før.                           -Det er bare sånn det er. Siden Obos-ligaen har fått sin egen dag i forhold til eliteserien, og alle kampene skal gå på TV, så er det der vi er. Vi håper jo snart å være i den andre gjengen som får spille 16. mai, sier Marcussen rundt det å ikke få spille 16. mai.

-Det er den ene kampen i året man vil skal gå på en mandag.

Leder for Tigerberget som er Starts supportergruppe, Kai Rune Karlsen, forstår seg ikke på at man ikke kan ha alle kampene på 16. mai.

-NFF har en tanke om at Eliteserien og Obos-ligaen skal spille på forskjellige dager. Det er det vanskelig å forstå seg på for de ligaene er ikke konkurenter. Dersom man ønsker å se sitt lag, så dropper man ikke det fordi Eliteserien er på.

[img232721_2LF]

Tror det kommer fler enn det klubbdirektøren tror.

-Det hørtes litt lite ambisiøst ut til å være han. Vi tror vi kanskje kan komme borti 6000 på søndag. Det er en sportslig oppgang i Start, og vi har vært sterkt representert både på hjemmebane og på bortebane så langt i år. Det skal være arrangement på supporterpuben i byen, og vi har en følelse av at det kan bli opp mot fullt der, med City-train derfra til stadion så håper vi på en stor positiv opplevelse.

[img232721_3RS]

Mobiliseringen til Start-supporterne har vært noe helt annet enn de siste årene. Det var flere hundre som først reiste til Sandnes i cupen, og etter det var det solid oppmøte i Bergen mot Åsane og ikke minst var det fullt bortefelt mot Grorud i Oslo.

- Det har vært helt fantastisk! Vi har vært som en samla enhet med syngende supportere også på borteturer. Vi har mobilisert bra, og har flere kampanjer for å få folk på kamp som kommer snart, sier Kai Rune Karlsen med en entusiastisk tone.