Sørnett

Kobe Bryant er død. - Det er veldig tragisk

Trener: Anthony Collins er trener for Kristiansand Pirates.

Trener: Anthony Collins er trener for Kristiansand Pirates.

Kobe Bryant er død. Basketballegenden ble bare 41 år gammel. Han døde i en helikopterstyrt søndag. Nyheten gikk kraftig inn på treneren for Kristiansand Pirates.

Publisert:

Basketballegenden Kobe Bryant (41) er død.  Han døde i en helikopter ulykke søndag. Ni personer var på helikopteret da det styrtet i California. En av de ni var også Bryants eldste datter Gianna (13).

- Det er veldig tragisk, sier en gråtkvalt Anthony Collins, trener for Kristiansand Pirates.

- Han hadde en stor innflytelse på dagens spill og basketballen som vi kjenner i dag, men også i andre sporter. Han døde før hans tid, og det var en ære å se han spille, sier en tydelig preget Collins.

Kristiansand Pirates vil ha flere unge medlemmer.

Kobe Bryant er regnet som en av tidenes beste basketballspillere. Han har vunnet NBA-sluttspillet fem ganger, to ganger finale-MVP og en gang liga-MVP (mest verdifulle spiller) og han ble tatt ut til all-star laget 18 ganger. Han har også vunnet en Oscar for hans kortfilm "Dear Basketball" i 2018.

- Han tok over stafettpinnen etter Michael Jordan. Hans "mamba-mentality" er noe som alltid vil være en del av basketball og andre idretter. For han handlet det om å være en mentor for de yngre spillerne og om å gi tilbake.