Sørnett

Kommentar: Lang vei tilbake

Det har vært klart lenge, og søndag spilte Start sin siste kamp i Tippeligaen for denne gang. Neste sesong venter en åpen sesong i OBOS-ligaen.

Publisert:

Start var denne sesongen det suverent svakeste laget i Tippeligaen. Sørlandslaget vant ikke én eneste kamp før den 24. serierunden mot Haugesund på Sør Arena. Allerede da hadde Start satt en overlegen rekord på flest seriekamper uten seier - på 40 kamper. Før det var det 450 dager siden Start slo Stabæk 4-1, sommeren 2015.


Hvor gode er Start i forhold til OBOS-ligaen? Det er en stor forskjell på nivået i de to divisjonene, men Start har ikke vist mye som tilsier at de skal dominere i OBOS-ligaen. Tettere kampprogram og slitne gressmatter blir den nye hverdagen til sørlendingene, og det spørs om de er klare for utfordringen.


Start har ikke allverdens mannskap. I tillegg må de sikre seg at spillere ikke forsvinner i vinter og gjør utgangspunktet enda verre. Spillere som Tapio Heikkilä kan ikke forsvinne fra klubben, heller ikke en nøkkelspiller som Håkon Opdal. Hvis vi ser på lagene som rykket opp fra OBOS-ligaen i fjor, Brann og Sogndal, hadde de langt bedre sentrallinje i laget enn det Start har, og selv de hadde det ikke lett. Brann var nede på 10. plass før Lars Arne Nilsen kom inn og fikk styr på skuta.


Jeg har vanskeligheter med å se hvordan Start kan komme seg rett opp igjen til det gode selskap. I tillegg til at de må heve seg flere hakk opp fra denne sesongen, møter de også både Arendal og kanskje også Jerv neste sesong, noe som vil bety 4 lokaloppgjør. Lokaloppgjørene er som kjent ekstra tøffe da kampene ofte lever sitt eget liv. Både Jerv og Arendal har hatt en fabelaktig sesong, og går inn i ny sesong med selvtillit.