Sørnett

Anmeldelse: "You Raise Me Up" har nå kommet ut i sin originale form

Foto: Kai-Wilhelm Nessler

Foto: Kai-Wilhelm Nessler

Secret Garden kommer snart ut med et album med sine største sanger, derfor kom de forrige uke ut med den originale versjoner av mesterverket.

Publisert:

Terningkast: 6

https://www.youtube.com/watch?v=EJqME9LQCRw

Fra første øyeblikk du hører fiolinen blir du sugd inn i Secret Garden sin praktfulle atmosfære. "You Raise Me Up" er en av de største sangene fra de siste tiårene og det finnes nok flere versjoner av denne sangen enn de fleste andre, men få ting kan måle seg med den originale som Secret Garden kom ut med i tidlig 2000. Men sangen som kom ut er ikke den korrekte originalen, for den sang Johnny Logan.

Selv om Johnny Logan sin versjon ikke ble brukt så har han sine egne versjoner av "You Raise Me Up" som har blitt fremført mye gjennom årene. Personlig likte jeg best versjonen hans med Alexander Rybak, men nå må nok den ta seg til gode med en andreplass. For denne versjonen leverer og føles helt perfekt. Brian Kennedy sin vokal fra originalen er byttet ut med den dyppe stemmen til Johnny Logan. Dette fungerer veldig bra og faktisk bedre enn originalen. Sangen føles nesten dypere fordi du føler sjelen hans i vært eneste ord. Små detaljer er endret på som gjør at sangen øker i kvalitet, noe som egentlig ikke skulle vært mulig.

Teksten er så følelsesladet og alt rundt teksten bygger den opp på en emosjonell måte. Alt i denne sangen har en mening og ingenting er her uten grunn. Dette gjør at slutten med det massive koret er gripende hver gang.

Det faktumet at denne sangen har holdt seg så godt at en utgivelse av denne versjonen nesten 20 år etterpå fortsatt holder seg til en kjempe høy standard sier litt. Den ble inkludert i forrige ukes "New Music Friday" på Spotify og var et friskt pust i dagens musikkverden. Utgivelsen kom også til helt rett tid, for Secret Garden og Johnny Logan er sett på som noen av de største Eurovision vinnerene igjennom tidene på samme nivå som  Olsen Brothers og ABBA. Så å få denne versjonen rett før Eurovision for alvor startet var til stor glede for fansen. Dette er en historisk versjon av en historisk sang, og denne versjonen vil være udødelig.