Sørnett

Kommunen kjøpte kunst for en halv million

Utsmykning av Rådhuset. Kunstner: Anders Sletvold Moe. Foto: Morten Fjelldalen

Utsmykning av Rådhuset. Kunstner: Anders Sletvold Moe. Foto: Morten Fjelldalen

Et veggmaleri til 500.000 kroner skal prege Rådhuset i nye Kristiansand kommune. Veggmaleriet skal gjenspeile fargene i elvene og havet.

Publisert:

I forbindelse med det første bystyremøtet i nye Kristiansand kommune ble den innvendige utsmykningen av Rådhuset avduket. Utsmykningen omfatter første etasje av Rådhuset.

[img202698_2RM]

Ordfører Jan O. Skisland uttaler via kommunens egen nettside at dette er samtidskunst av ypperste kvalitet, og håper flest mulig vil ta turen innom for å se. Det var ordføreren og kommunedirektør Camilla Dunsæd som stod for den offisielle åpningen onsdag 29. januar.

Det er kunstner Anders Sletvold Moe som har utformet veggmaleriet i de to rommene. I utformingen av kunsten er linjer i rommet videreført, og fargekombinasjoner av blått og grønt er harmonisk. Det er fargene til elvene og havet som vi finner igjen i maleriets farger.

[img202698_3RM]

Angjerd Munksgaard, rådgiver i kulturdirektørens stab, kan fortelle at kunstverket til Sletvold Moe ble valgt ut etter lukket anbudskonkurranse med to andre kunstnere. Det ble valgt å invitere kun tre kunstnere til denne konkurransen for å sikre god nok kvalitet. Det var fellesnemda for de tre tidligere kommunene som sto for utvelgelsen av kunsten. Kostnader for denne utsmykningen er på cirka 500.000 kroner, som omfatter både honoraret til kunstneren og kostnader for utførelsen av arbeidet.

Det vil stå helt til noen andre synes det skal gjøre noe nytt, sier Munksgaard.

Sist gang det ble gjort oppgraderinger i disse rommene var i 1989. Da ble rommene utsmykket med portretter av de tidligere ordførerne i gamle Kristiansand kommune. Dette ble valgt bort da det ikke vil gjenspeile historien til hele den nye kommunen. Det er ikke satt noen tidsperspektiv for hvor lenge veggmaleriene vil prege de to rommene. –Det vil stå helt til noen andre synes det skal gjøre noe nytt, sier Munksgaard.

[img202698_4RM]

Sørnett var i kontakt med flere personer på gata utenfor Rådhuset. De ga uttrykk for at det var en unødig stor kostnad for kommunen. Pent og spesielt, var kommentaren for de som selv hadde sett det. Ingen av dem ønsket å fremstå med navn og bilde.

[faktaboks]