Sørnett

Kongsgård skolesenter bygges ut

Skal bygges ut: Kongsgård skolesenter (Foto: Amanuel Tesfaghabr)

Skal bygges ut: Kongsgård skolesenter (Foto: Amanuel Tesfaghabr)

Rektor på Kongsgård skolesenter er tydelig på hva som trengs for å gi alle på voksenopplæringa undervisning med tanke på innvandringsstrømmen på Sørlandet.

Publisert:

– Vi trenger mer plass. Vi trenger også flere undervisningsrom og lærere for å klare å følge opp alle som trenger undervisning, forteller Morten Hauger.

Bygges ut 

[img135456_2RS]

Nå ser det ut som at ønskene blir oppfylt av oppvekstdirektør i kommunen, Arild Rekve.

- Vi er nå i en planleggingsfase når det gjelder alle utfordringene tilstrømningen vil føre til, og her skal det bygges ut, forteller Rekve til Sørnett.

I dialog

Seniorrådgiver i Kristiansand Kommune, Svein Tore Kvernes, forteller at de nå er i dialog om hvordan dette skal gjøres.

- Akkurat nå er vi i samtale med eierne av bygget om hvordan dette skal gjøres. Det er nå spilt inn et ønske om at vi skal utvide skolesenteret med klasserom og kontorlokaler. Vi skal også erstatte det dårligste bygget. Etter planen skal det nye bygget stå ferdig i første halvår i 2017, sier Kvernes.

[img135456_3RS]

Nødvendig

Hauger er strålende fornøyd med dialogen mellom eiendomsselskapet Entra og kommunen. Han mener at en utbygging er helt nødvendig.

- Utbyggingen av skolesenteret er helt nødvendig for oss dersom vi skal klare å gi undervisning til alle som trenger det. Flere lokaler i form av klasserom og lærerkontorer er noe vi trenger, så dette er jeg kjempe fornøyd med, forteller Hauger.