Sørnett

- Kontaktledninger må skiftes ut

Sørlandsbanen får 100 millioner til oppussing, hvor 40 millioner går til utskift av kontaktledninger.

Sørlandsbanen får 100 millioner til oppussing, hvor 40 millioner går til utskift av kontaktledninger.

Mye av utstyret på Sørlandsbanen trenger oppgraderinger. 40 millioner blir brukt på å oppgradere kontaktledninger i Rogaland.

Publisert:

I følge statsbudsjettet får Sørlandsbanen 100 millioner kroner. Dette er sårt etterspurte penger, og mye av summen blir brukt til å oppgradere kontaktledninger.

- 40 millioner vil gå til et stort prosjekt i Rogaland. Her skal vi installere nye kontaktledninger over en strekning på 6 mil, og dette arbeidet kan ta opptil fem år, sier fornyelsesleder på sørlandsbanen Arne Bujordet.

Over 60 år gamle

Bujordet forteller at disse kontaktledningene ofte er over 60 år gamle, og må skiftes ut.

- Både skinnene og kontaktledningene er gamle og trenger utskift. De eldste kontaktledningene er 65 år, og krevende å skifte ut.

Resten på vedlikehold

Sørlandsbanen er et stort nettverk, og strekker seg over 50 mil fra Oslo til Stavanger. Bujordet sier at de resterende 60 millionene vil brukes til vedlikehold og oppussing.

- En så stor strekning trenger stadig oppussing. Mye av pengene vil gå med til maling, utskift av skinner osv. De senere årene har vi fornyet 25 mil, og vi skal videre fornye 25 mil til, sier Bujordet.

Oppgang etter finanskrisen

Sørlandsbanen får stadig bevilget mer penger fra statsbudsjettet. Bujordet forteller at de har fått mer penger etter finanskrisens inntog i 2008.

- Vi er naturligvis fornøy med at vi stadig får mer penger, men det er et stort område vi arbeider med. 100 millioner er ikke så mye per mil, så vi skulle gjerne hatt mer penger, sier Bujordet til Sørnett.