Sørnett

Kristiansand-gjeng med ny skatevideo

Rail: Et triks man ser mye av i filmen. Foto: Hentet fra Youtube.

Rail: Et triks man ser mye av i filmen. Foto: Hentet fra Youtube.

Etter flere hundre triks, og en haug med fall så er vidoen klar.

Publisert:

En guttegjeng fra Kristiansand har det siste halve året filmet og redigert en skatevideo som har fått gode tilbakemeldinger i miljøet. Filmen varer i 30 minutter, og den viser litt om hvordan det er å skate i Kristiansand. De skater på ulike områder, og utforsker hele byen med brettene sine.

Jens Ugland har filmet store deler av filmen, og syns at prosjektet har vært en suksess.

- Det er utrolig gøy. Det gir oss skatere en mulighet til utrykke skatingen vår ved for eksempel bruk av musikk, valg av triks og skatestil. Det lar også meg som filmer dette lære og eksperimentere med forskjellige måter å filme og redigere skating, forteller han.

Interessante virkemidler

Det som skiller skatefilmer fra andre type idrettsfilmer er at de ofte blir filmet i SD og ikke i HD slik mange er vant med. Dette gjør at bildene ser mer gammeldagse ut, og at man får filmet bredere enn hva man får til om man filmer på den moderne måten. De har også brukt virkemidelet Fisheye som gir et spesielt særpreg.

- Det er mange grunner til at jeg velger å filme med et kamera som filmer på tape og ikke minnekort. Kameraet jeg bruker er en Sony DCR-VX1000, det klassiske skatefilm kameraet. Først og fremst er det noe med bredden på SD som gjør skatingen mere interessant.

Et annet akspekt når man velger SD er at fargene blir helt annerledes fra hva som er normalt.

- Med å fikse litt på innstillingene kan jeg få lyset til å se gult og skarpt ut, som passer veldig godt for skating, forklarer Ugland.

Politibesøk

Når man filmer til en slik type video i så lang tid så vil det alltid skje noe utenom det vanlige.

-  En interessant hendelse var da vi skatet utenfor et hus i kvadraturen, Kristiansand. I et av nabohusene var det en dame som begynte å klage på oss og mente at vi ikke hadde lov til å skate ute i gatene. Hun prøvde å fysisk stoppe oss fra å skate og kom med frekke rasistiske kommentarer mot enkelte av oss. Så ringte hun politiet, og de kom faktisk.

Ugland og resten av vennene hans forklarte saken for politiet, og de fikk også hjelp til å forklare saken av en annen nabo i området. Politiet forsto saken, og det ble ikke noe mer ut av det.

[img150867_2RM]

- Vi takket politiet for hjelpen og dro videre uten noen problemer. Den andre naboen som hjalp skulle ta opp problemet i neste nabolag møte og det var mulig at hun måtte kastes ut av nabolaget, forteller Ugland videre om saken.

Skader kommer man ikke unna

Skating er ofte forbundet med skader, og man kan se skrekkvidoer av folk som brekker både ben og armer på YouTube. Denne filmen er inget unntak, men heldigvis så slapp gjengen unna de verste skadene.

- Heldigvis ble det ingen seriøse skader som ble filmet, men en av skaterne klarte å knekke bekkenet i løpet av sesongen.