Sørnett

Kristiansand kino åpner igjen

KINODIREKTØR: Kim Skarning Andersen Foto: Åsa Torp.

KINODIREKTØR: Kim Skarning Andersen Foto: Åsa Torp.

Kinoene i Kristiansand, Farsund og Arendal åpner opp igjen torsdag 28. mai, men ikke for fullt.

Publisert:

Kinodirektør Kim Skarning Andersen forteller at valg av dato avhenger av at de trenger tid til å få på plass nødvendige smitteverntiltak på kinoene, tilbakekalling av ansatte som er permittert, tilpasse tekniske løsninger og få innhentet nødvendige godkjenninger.

Regjeringen har gått ut med at det er tillatt med arrangementer med inntil 50 deltakere, forutsatt at det holdes minst en meters avstand mellom hver enkelt og det er en ansvarlig arrangør. Kinoene vil derfor kun ha en maks kapasitet på 50 gjester per kinovisning og vil kun holdes oppe torsdag til søndag for å sørge for en god smittesporing.

- Det å åpne kinoene igjen med så store begrensninger, er ikke økonomisk lønnsomt

Andersen forteller videre at det også vil bli gjort nødvendige fysiske tiltak, som inkluderer tydelig markering på gulv og vegger som informerer om en meters avstand, plexiglass foran kassene i kiosken, hyppig renhold og stasjoner for håndhygiene. Kinoen har også vært i dialog med Mattilsynet og har fått beskjed om at det ikke er fare for smitte via matvarer, og kan derfor trygt selge både popcorn, brus og sjokolade til gjestene.

- Det å åpne kinoene igjen med så store begrensninger, er ikke økonomisk lønnsomt. Vi mener allikevel det er viktig for oss å være med dugnaden om å åpne opp samfunnet igjen. Vi vet at folk ønsker et tilbud utenfor hjemmene sine, og tror derfor mange savner å dra på kino, forteller Andersen avslutningsvis.

Ute-kinoen som er blitt holdt i Tresse har vært en stor suksess. Dette arrangementet vil da legges ned så snart kinoene åpner 28. mai.

Responsen

Flere har savnet kino under koronaperioden og mange syntes derfor

[img207512_2RM]

det er veldig positivt at kinoene på Sørlandet åpner opp igjen. Selvom tilbudet med ute-kino har vært flott syntes mange det ikke er helt det samme som den vanlige kino opplevelsen.

Elise Vandbakk er student ved Universitetet i Agder. Hun var ikke klar over at kinoene skulle åpnes igjen men synes det er veldig gode nyheter. Hun sier at mye av det som er gøy med å gå på kino er det å dra sammen med andre, hun håper derfor det er lov å sitte sammen to og to. Vandbakk syntes at ute-kinoen var et veldig fint opplegg og hun håper på at kinoen arrangerer dette også i fremtiden.

Martine Erica Hesvik som også er student ved Universitetet i Agder. Hun har ingen stor formening om at kinoene åpner, men hun vil selvsagt ha kinoene når korona perioden er over. Hun mener derfor det er veldig flott at de åpner dersom de holder seg ansvarlige til retningslinjene og smittevernet.

[img207512_3RM]

Enda en student ved UiA Elise Lygre syns det er bra kinoen åpner igjen så lenge retningslinjene er fulgt. Hun syntes drive-in kinoen som åpnet i Tresse var et fantastisk tilbud og syntes det er dumt at den skal stenges ned.

-Det hadde vært fint om de kunne tilbudt begge deler med tanke på at ikke alle er komfortabel med kinosal. Jeg vet personlig at drive-in kino har vært en stor suksess i Bergen, så kan ikke se for meg at det ikke skal være det her også, fortsette Lygre.