Sørnett

- Kristiansand skal være en trygg by for alle, også etter solnedgang

Kriminalitetsforebyggende koordinator, Johanne Marie Benitez Nilsen orienterer formannskapet om trusselbilde i Kristiansand

Kriminalitetsforebyggende koordinator, Johanne Marie Benitez Nilsen orienterer formannskapet om trusselbilde i Kristiansand

Etter gjenåpningen har den sosiale aktiviteten blant ungdom økt og flere ungdommer er ute på kvelden og natten. Samtidig melder Agder politidistrikt en økning av ungdomskriminalitet.

Publisert:

Onsdag var det møte i formannskapet og Agder politidistrikt orienterte om deres trusselsvurdering i Kristiansand. En av trendene som ses i Kristiansand er seksuelle overgrep, vold og kriminalitet i ungdomsmiljøene.

- Vi ser at de store ansamlingene av ungdommer forflytter seg fort fra bydel til bydel. En faktor vi har tenkt på er at det er bilettløst på bussen som gjør at ungdommene bare hiver seg på bussen og ikke betaler for bilett, uttalte Kriminalitetsforebyggende koordinator  Johanne Marie Benitez Nilsen.

Mange unge kjenner behovet for en trygg hjemvei

[img232985_2LM]

- Mange unge kjenner på behovet for en trygg hjemvei. Det burde ikke være slik at man må snakke med en venn på telefonen eller holde nøkkelen mellom fingrene for å føle seg trygg i Kristiansand, skriver Amalie Gunnufsen (Høyre) i en interpellasjon til bystyret.

Under pandemien har nattbussene i kristiansand blitt lagt ned. Nattbusstilbudet i Kristiansand startet opp igjen natt til lørdag 2.april etter pandemien. Nattbussene kjører natt til lørdag og natt til søndag til/fra Kristiansand (inkludert tidligere kommuner Søgne, Sogndalen) og Vennesla.

- Hvis folk kan ta buss så kan de enten slippe å ta pirat taxi eller gå. For veldig mange i den aktuelle aldersgruppen så er det jo ikke så mange som har god råd, da blir det til at man taren unødvendig risiko rett og slett fordi man ikke har råd til å kjøre taxi, sier Amalie Gunnufsen i et intervju til Sørnett.

[faktaboks]