Sørnett

Kristiansand turnforening ønsker flere mannlige mosjonister

Daglig leder i KTF, Elke Udelhoven, ønsker flere velkommen til herretrim. FOTO: Eline Storsæter

Daglig leder i KTF, Elke Udelhoven, ønsker flere velkommen til herretrim. FOTO: Eline Storsæter

Hver mandagskveld er det godt humør, mye innsats og treningsglede i treningsanlegget hos turnforeningen. Herrene i "Idrettspartiet" og "Allsidig mosjon" er på utkikk etter flere treningskompiser.

Publisert:

Kristiansand turnforening (KTF) ble stiftet i 1858, og har siden den gangen hatt fokus på å ha tilbud for alle aldersgrupper. I dag har klubben over 1200 medlemmer fordelt på bredde- og konkurransepartier i apparatturn og troppsgymnastikk. Det er én gjeng som av og til blir glemt, nemlig de voksne herrene som også er en del av foreningen.

Markedsføringen trenger et løft
- Vi har nok vært litt dårlig på å markedsføre mosjonspartiene våre. Det blir fort mye fokus på de yngste og konkurranseidretten, sier daglig leder i KTF, Elke Udelhoven, til Sørnett.

"Allsidig mosjon" og "Idrettspartiet" er foreningens treningstilbud for herrer, og har siden 1960-årene hatt treninger i turnanleggets haller. Noen av dem er tidligere turnere og idrettsutøvere, mens andre vil heller svette her enn på et treningssenter.

Oppmøtet er ikke på topp, men det er pulsen
På kveldens første parti, "Allsidig mosjon", er det to voksne karer som stiller opp. I løpet av en time gjør de alt fra å henge i ribbeveggen og rulle på matta, til jogging og push-ups. Det er høy temperatur, og det går kjapt mellom øvelsene.

[img173545_2RM]

Olav Arild Abrahamsen  og Johan Carsten Weisser lurer seg ikke unna i kveld heller, og det er ingenting å si på innsatsen.

- Jeg holder ikke tellinga på hvor mange push-ups jeg har igjen, peser mosjonist Olav Arild Abrahamsen.

Masterstudent i idrett, Kolbjørn Lindberg, er ansvarlig trener for gjengen, og sørger for at øktene holder mål. Han legger vekt på allsidig trening med fokus på styrketrening, kondisjon og balanse. Ha ønsker seg flere med på laget.

- Vi pleier å være tre-fire stykker på "Allsidig mosjon". Det hadde jo vært gøy om vi var flere. På en annen side er det jo mindre lett å lure seg unna øvelser da, smiler Lindberg.

Full rulle og hæla i taket
Timen etter er det klart for "Idrettspartiet", og her er gjengen tidoblet fra to til tjue. Det er mye pusting og pesing på matta, men alltid rom for å slå av en liten prat på benken mellom dips og brysthevinger. De er så opptatte at de nesten ikke rekker å svare på spørsmål fra Sørnett. En kommentar kommer likevel rungende i farta:

- Det er moro å treffe kjentfolk, men det er vel ti år siden vi hadde et nytt ansikt her, skyter en av idrettsmosjonistene inn.

Planene videre
Udelhoven forteller at disse partiene er en viktig gren i foreningen, men at de nå begynner å tynnes ut i rekkene.

- Vi ønsker oss mer aktivitet i hallene på kveldstid, og da særlig på herresiden. Det er bare å komme som du er! Vi er veldig klare for å ta i mot flere, sier Udelhoven.

- Før har de også spilt både innebandy og basket etter økta, så det er jo noe som vi kanskje kan prøve å få til fremover, legger Lindberg til.