Sørnett

Filosofikafè:

Håpets filosofi

Lars Svendsen (t.v.) og Hans Grelland som svarer på spørsmålene til gjestene.
 Foto: Anastacia Ortega Sørum

Lars Svendsen (t.v.) og Hans Grelland som svarer på spørsmålene til gjestene. Foto: Anastacia Ortega Sørum

Onsdag 31.01 var det duket for foredrag med forfatter og foredragsholder Lars Fr. H. Svendsen.

Publisert:

Det er ikke første gang Lars Svendsen tar turen til Kristiansand filosofikafè for å holde foredrag. Da han var her i 2005, var det i tråd med sin, den gang nye utgivelse "Kjedsomhetens filosofi". Denne gangen var det i lys av sin nye utgivelse; ''Håpets filosofi''. Nå kom han for å holde foredrag om hva håp er, forskjellige måter å håpe på, og hva vi egentlig gjør, når vi håper på noe.

- Jeg synes filosofien som fag fungerer best når den holder kontakten med det allmennmenneskelige, sier Svendsen.

Lars Svendsen, som er en internasjonalt anerkjent filosof og foredragsholder, mener at slike foredrag er viktige, da de vil være med på å stimulere til tenkning. Han peker på at når man bruker filosofi som en akademisk disiplin, er det lett å flyte vekk fra det som egentlig satte i gang den filosofiske tankegangen.

Med smarte og vittige replikker og en god scenetilværelse, diskuterte han med både tidligere, og nålevende filosofer. Han tar i bruk gode og dagligdagse eksempler, som gjør det enkelt for publikum, å følge tankegangen hans. Etter foredraget hadde han en interessant og opplysende samtale med Hans Herlof Grelland, hvor de inviterte publikum til å stille spørsmål, som de kunne diskutere.

- Om det er en ting jeg tenker på, er det at filosofien bringer oss i kontakt med historien, mener Grelland.

- Jeg ser på filosofihistorien som egentlig noe som gir oss en verktøykasse, som vi kan bruke til å få form på disse tingene som på ulikt vis plager oss, sier Svendsen.