Sørnett

Har ikke kapasitet til flere katter

Kattene samler seg rundt Arnfrid når det blir servert mat
 Foto: Thelma Louise Jensen

Kattene samler seg rundt Arnfrid når det blir servert mat Foto: Thelma Louise Jensen

Dyrenes Beskytter har ikke plass til flere katter. Nå trengs flere fosterhjem.

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2024 kl 15:00

-Det blir født alt for mange kattunger hvert år, sier Arnfrid Robstad. Dyrenes Beskytter er en organisasjon der de tar imot eller finner hjemløse katter. Hos Dyrenes Beskytter er det nå tolv katter der to er drektige og jobben deres er å omplassere kattene til fosterhjem. Fire av kattene går fritt rundt i huset, og de har nok å leke og more seg med der inne. For å beholde deres sikkerhet, blir kattene holdt inne. Når de blir omplassert kan de bli sluppet ut. Arnfrid Robstad er 80 år og har vært lengst med i Dyrenes Beskytter. Hele 30 år.

Arnfrid Robstad, Dagligleder
 Foto: Thelma Louise Jensen

Arnfrid Robstad, Dagligleder Foto: Thelma Louise Jensen

De forteller at de ikke har plass til flere voksne katter, da det er avgjørende at kattene går overens sammen. Når katter er voksne har de vanskeligere med å tilpasse seg med hverandre og nye omgivelser. De har hatt på det meste 26 katter, men her kom alle fra samme sted.
Arnfrid Robstad snakker om at hun syntes det er bekymringsverdig hvordan dyrlegeprisene har hatt kraftig økning. Arnfrid tror at folk snart ikke lenger har råd med å ta kattene sine til dyrlegen, med de prisene som er nå.
Inngang
 Foto: Thelma Louise Jensen

Inngang Foto: Thelma Louise Jensen

Dyrenes Beskytter har reddet mange katter. Arnfrid forteller at de får meldinger hvor folk har sett katter som ser ut til å ikke har noe hjem. Da drar de ut for å fange kattene. Målet deres er å omplassere flest mulig katter slik at de kan få et hjem.
Foto: Thelma Louise Jensen

Foto: Thelma Louise Jensen


Problem med gratis katter

Mange katter blir gitt bort gratis. Dette kan være et problem da folk som egentlig ikke har råd til å ha katt, tar imot kattungene som blir gitt bort. De kan da få problemer med for eksempel kostnad på sterilisering av katten.

Den ene drektige katten, som er avskilt fra de andre
 Foto: Thelma Louise Jensen

Den ene drektige katten, som er avskilt fra de andre Foto: Thelma Louise Jensen


Dyrenes Beskytter har hatt flere kampanjer der de har hjulpet til med å betale for sterilisering, lagd avtaler med veterinær for å redusere prisen, og til og med lagt ut for hele kostnad for de som har meldt seg først til å få hjelp, sier Tone Stoveland, styreleder hos Dyrenes Beskytter.
Tone Stoveland, Styreleder
 Foto: Privat

Tone Stoveland, Styreleder Foto: Privat


Tone har ikke merket noe større økning nå enn før og forteller at dumping av katter og kaniner har vært et problem lenge. - Uansvarlig dyrehold, sier Tone. Dette vil Dyrenes Beskytter få en ende på.
Kattene har masse å leke med
 Foto: Thelma Louise Jensen

Kattene har masse å leke med Foto: Thelma Louise Jensen

Nøkkelord