Sørnett

KulturRullatoren sprer glede til eldre i Kristiansand

Fra venstre: Vigdis B. Berntsen, Dag Ernst og Thor Magne Vesterhus (foto: Irmelin Dalbakken).

Fra venstre: Vigdis B. Berntsen, Dag Ernst og Thor Magne Vesterhus (foto: Irmelin Dalbakken).

Strømme omsorgssenter i Søm er en av de institusjonene som tar i bruk tilbudet om KulturRullator. Dette er en populær begivenhet, spesielt for de eldre.

Publisert:

I 2020 slo Den kulturelle spaserstokk i Søgne og Songdalen seg sammen med KulturRullatoren i Kristiansand. Dette har ført til et bredt kulturtilbud i hele Agder. Det er flere arrangementer i løpet av februar og ut året, og et av oppleggene denne uken ble avholdt på Strømme omsorgssenter. En av de som sto for underholdningen var Vigdis B. Berntsen.

- Vi får veldig god respons fra de som tar turen. De fleste synger og nynner med, til og med de som ikke har taleevne, klapper takten eller prøver å være med. Vi ser også at de er spesielt positive når det blir sunget gamle sanger og melodier som de er vant med fra barndommen deres.

 

 

Pianist Dag Ernst forteller også at statsbudsjettet har bestemt en sum til kommunen for å gi musikk til forskjellige institusjoner som sykehjem og lignende. Han forteller også at de gjør dette for skape glede til andre mennesker.

Veldig bra tilbud

Else Mari Dolsvig var en av de som tok turen til Strømme omsorgssenter. Hun satt og sang med under hele underholdning.

- Det er alltid så fin underholdning! Jeg kom hit i dag for å treffe andre folk. I tillegg til det, er det også veldig god mat. Dette er et veldig bra tilbud, det gjør også at vi eldre kan være litt mer sosiale enn ellers.

[img204616_2LM]

 

 

 

 

 

 

 

 

Arrangementene er åpent for alle, uansett alder og kjønn. Kulturen blir videreført til de forskjellige institusjonene, slik at de som møter opp får kunnskap via kultur og sosial samspill.

– Denne våren sender vi ut over 40 ulike artister og kulturaktører, og vi viderefører artistene som forgjengerne har benyttet. De består av både profesjonelle og amatører, lag og foreninger. Samtlige artister er fra Sørlandet, og programmet inneholder stor variasjon og mangfold, og ikke minst viser det hvor mange dyktige artister vi har i regionen, sier fagkoordinator Helene Hostad Tønnessen til Kristiansand kommune sin hjemmeside.

 

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand