Sørnett

Kunstnerstipend på Kilden

Hanne Kolstø fremfører en av sine nye sanger under utdelingen av kunstnerstipendet. Foto: Christine Wergeland

Hanne Kolstø fremfører en av sine nye sanger under utdelingen av kunstnerstipendet. Foto: Christine Wergeland

Hanne Kolstø (30) er ei av de to heldige mottakerne av etableringsstipendet på 35.000 kroner 2011.

Publisert:

Pengene skal hun bruke på å ferdigstille sin nye plate som kommer i september, og hun legger ikke skjul på gleden hun følte da hun mottok beskjeden i november i fjor.

- Dette er en god anerkjennelse fra Kristiansand kommune, og etter ti år føler jeg at jeg er integrert, ler vestlandsjenta.

- Jeg har jo visst dette siden november nå, men nå ble jeg påmint den gleden jeg følte da jeg fikk vite det, forteller Kolstø som på den tiden hadde begynt å miste nattesøvnen.

Kolstø forteller videre at det ikke alltid er like mye penger i hver spillejobb, og at det var en lettelse å motta stipendet. Nå kan hun ta det med ro, og jobbe med tekst- og låtskriving, som er det hun liker best.

Kolstø har bodd i Kristiansand i ti år nå, og fullførte sin bachelorgrad i utøvende musikk på Universitetet i Agder, i 2009. Hun har siden den gang vært med på å berike Kristiansands kulturliv.

Utsatt utdeling

Førstekonsulent ved kulturdirektørens stab, Elin Sedal kan fortelle at utdelingen tidligere er blitt holdt ved Myren gård. Denne gangen bestemte de seg for å benytte byens storslåtte, nye kulturhus.[sniplet faktaboks]

- Vi pleier vanligvis å dele ut stipendet før jul, men for at alle mottakerne skulle ha anledning til å komme ble vi nødt til å utsette denne, forteller Seland.

Seland kan fortelle at de i de siste årene har sett en stor utvikling i Kristiansand, og da spesielt innenfor musikk. Videre forteller hun at det kom inn 37 søknader til stipendet og at det denne gangen ikke ble utdelt stipend til kategori A.

- Juryen følte ikke at kandidatene i kategori A var verdige nok denne gangen, så da ble det to i kategori B og C, fortsetter Seland.

[img55420_2LS]

Takker kommunen

Mottakerne av kunstnerstipendet 2011 skal alle bruke pengene på videreutvikling innenfor sine respektive felt. De er alle beæret av anerkjennelsen og setter stor pris på den økonomiske støtten til å fortsette med det de liker best.

- Jeg synes det er modig av kommunen å tenke kultur på Odderøya, sier Anna Berthelsen i sin takketale, som for øyeblikket jobber med et prosjekt i samarbeid med Grim skole.

- Jeg har allerede brukt pengene mine, jeg, forteller Roald Andersen d.y., som tar sikte på å skape noe som inspirerer og berører.

- Jeg er ikke helt ferdig ennå, men den er underveis, avslutter Andersen.