Sørnett

Kvinnelige studenter mer usikre på jobbsøking

Merethe Westberg Cummings forteller her hvordan man skriver en god CV. (Foto: Synnve Schmidt)

Merethe Westberg Cummings forteller her hvordan man skriver en god CV. (Foto: Synnve Schmidt)

Kvinnelige studenter er overrepresentert på jobbsøkerkurs.

Publisert:

- Det er helt klart et flertall av kvinner på kursene våre, sier Gerd Reidun Helmikstøl fra Karrieresenteret.

Hun holder jobbsøkerkurs på Universitetet i Agder, og av de tolv påmeldte på denne ukens kurs var ti kvinner.

Jobbsøkerkurset gir de påmeldte et foredrag med retningslinjer for hvordan skrive en perfekt CV, hvordan man gjennomfører et jobbintervju, kompetansekartlegging og mange andre lure tips. Kursdeltakerne får også bryne seg på diverse øvelser som forbereder dem til søkeprosessen. Gjennom disse øvelsene  er deltakerne veldig engasjerte og stiller mye spørsmål til kurslederne. Det var spesielt de kvinnelige studentene som var nysgjerrige på tirsdag, noe som kanskje ikke var en overaskelse i og med at de var i et sterkt overtall.

Kursleder Merethe Westberg Cummings sier at det varierer om det er flest menn eller kvinner på kursene.

- Jeg tror det er ganske tilfeldig, men det er generelt flere kvinner. Ifjor, da vi var på Campus i Grimstad, hadde vi flest mannlige studenter. Men dette kan selvfølgelig ha sammenheng med at det er mer teknologirettede utdanningstilbud der.

Cummings tror overvekten av kvinnelige studenter kan ha noe med at kvinner lettere kan føle seg litt mer usikre og muligens stresser litt mer med jobbsøking enn menn. Men hun vil ikke si at dette er en sikker grunn.

Menn har mer selvtillit?

[img48578_2RS]

Kursdeltaker og sosionomstudent, Christina Midling er en av de som føler seg litt usikker.

- Jeg føler meg i hvertfall litt usikker når det gjelder jobbsøking, og før dette kurset skjønner jeg at jeg ikke har hatt peiling på hvordan man søker jobb. Jeg har alltid blitt tilbudt jobb og  aldri søkt  før, så dette trengte jeg!

Videre tror hun at menn har litt mer selvtillit og tar det mer med ro når det gjelder jobbsituasjon etter endt studieløp i forhold til kvinner.

- Flertallet av mennene er kanskje litt mer avslappet på dette området. Men de gikk virkelig  glipp av noe idag, altså! Det har virkelig vært lærerikt å få noen retningslinjer på hva som er bra, og hva man absolutt ikke skal gjøre. Jeg tror jeg kan ha en liten fordel når det gjelder jobbsøking senere.