Sørnett

Landslags-Larvik lekte seg

SKUFFET: Vipers-trener var lite imponert over måten laget hans startet kampen mot Larvik onsdag. Foto: Nicolai Olsen

Sist gang Vipers-jentene møtte landslagsspillerne fra Larvik var i NM-finalen 30. desember. Da var kampen avgjort til pause, og det samme ble tilfelle også onsdag kveld.

Publisert:

KRISTIANSAND: - Larvik er verdens beste håndballag og vi visste dette kom til å bli vanskelig. I første omgang hang vi ikke med fra avkast, og da blir vi veldig hardt straffet mot slike lag, sier Vipers-trener Peder Langfeldt.

Fem av Larviks seks utespillerne i startoppstillingen var med å sikre EM-gull for Norge før jul; Gro Hammerseng, Heidi Løke, Karoline Dyhre Breivang, Linn-Kristin Riegelhuth og Linn Jørum Sulland. Allerede før ti minutter av kampen var passert ledet de sortkledde gjestene 7-2, og det klarte aldri Vipers-jentene å svare på.[sniplet faktaboks]

- I første omgang var vi veldig gode, både i forsvar og angrep. Vi hadde flere gode blokker og det som gikk gjennom tok Lene (Rantala), sier Larvik-kaptein Gro Hammerseng.

Da lagene gikk til pause hadde Larvik rukket å sette ballen 18 ganger forbi Katrine Høyland. Vipers slet i angrep og scoret kun seks ganger i den første halvtimen. Dermed var kampen i realiteten allerede avgjort.

- Larvik var enkelt og greit mye bedre enn oss i dag. Vi kan ikke si oss annet enn meget misfornøyde med hva vi presterte før pause, men sånn skjer når man ikke er på tå hev fra starten av mot et slikt lag, sier Vipers-kaptein Ingunn Birkeland som ble toppscorer med sine ni fulltreffere. Hun ble også kåret til banens beste spiller av en lokal jury.

Vant andreomgang
Etter hvilen virket det som et helt nytt Vipers-lag som kom på banen. Selv om det så helsvart ut til pause, klarte Langfeldt likevel å få intensiteten tilbake i laget.

- Vi hadde for stor respekt for Larvik i første omgang, men det klarte vi å gjøre noe med i pausen. Når de da faller ned noen hakk er vi fullt på høyde med de, sier Langfeldt.

Da sluttsignalet gikk i Karusshallen sto det 20-31 på scoretavla.

12 poeng
Larviks assistenttrener Ole Gustav Gjekstad, som også er håndballekspert i TV2, synes laget hans har en del å gå på med tanke på å holde intensiteten oppe kampen igjennom.

- Det var en kamp hvor det svingte mye i prestasjonene for vår del. Førsteomgangen er veldig god, men så slipper vi oss ned og blir unøyaktige i spillet vårt. Vipers er et godt lag, og spesielt her i Kristiansand er de en vanskelig motstander for et hvert lag, sier Gjekstad.

Med dette tapet blir Vipers stående med sine 12 poeng og innehar med det femteplassen i eliteserien.