Sørnett

Lærte av forbildene

LUFTIG SVEV: Neal Hendrix (38) flyr høyt over de oppmøtte tilskuerene i Vision Skatepark. FOTO: Børje Fonn Skaar

LUFTIG SVEV: Neal Hendrix (38) flyr høyt over de oppmøtte tilskuerene i Vision Skatepark. FOTO: Børje Fonn Skaar

De unge skaterne fikk oppleve høye svev og spektakulære triks under mandagens skateshow i Vision Skatepark.

Publisert:

KRISTIANSAND: Neal Hendrix gjestet mandag kveld Vision Skatepark for å gi Kristiansand-publikummet en demonstrasjon i Vert ramp-skating. Han er for tiden på turné i Skandinavia med de store kanonene innenfor skatesirkuset, deriblant verdenseneren Tony Hawk. Med seg på lasset har han fått med seg norges egen storstjerne innen idretten, Adil Dyani. Hendrix håper med dette å kunne bidra til økt interesse innen skating.

- Dette er mitt første besøk i Norge. Jeg har tidligere vært i Sverige og Danmark mange ganger, så det var på høy tid at jeg endte opp her. Det er også veldig viktig for meg å kunne bidra til at flere unge starter med skateboard, sier den amerikanske skatelegenden.

Skatelegende
Hendrix (38) fra Lewisville i Nord Carolina skatet i fem år uten sponsorer før han i 1991 signerte for New Deal, og dermed ble han profesjonell. Siden da har han sikret seg fem X Games medaljer, og i 2007 var han rangert som nummer to på verdensrankingen for Vert ramp.

Skateshowet varte i tre timer, og bestod i hoveddel av en lang oppvisning fra begge brettkjørerne i Vertrampen, hvor begge viste frem triks og luftige svev fra sitt arsenal. Mellom kjøringene ble det delt ut autografer til ivrige publikummere.

- Da jeg var ung var det alltid stort å møte de store forbildene på ordentlig, som var avbildet i skatemagasinene. Det er helt ubeskrivelig for meg å kunne få de unge til å oppleve den samme følelsen, svarer Hendrix.

Norges fremste skater

[img41477_2RM]

Adil Dyani er regnet som en av verdens beste megaramp skatere og norges beste vert-skater. Etter at han startet med profesjonell skating har han i perioder hatt verdensrekord i Highest Air og Bomb Drop. I tillegg har han sanket et dusin NM-titler.

 

- Så lenge jeg kommer meg helskinnet gjennom kvelden, er jeg fornøyd. Her skal det lages show for kidsa, sier Dyani i full hast, før han dropper utfor den enorme loddrette rampen.

Det er ikke bare for å lage show Adil Dyani har bestemt seg for å besøke Vision Skatepark. Han mener tiden er inne for at sporten blir stilt i et bedre lys.

Dårlig image
- Før ble sporten sett på som en hobby for de store bøllene, men sånn er det ikke. Dette har endret seg litt, men imaget henger fremdeles igjen. Det er på tide at skating blir sidestilt med idretter som ski og fotball.

Daglig leder i Vision Skatepark, Mike Troxel, hadde ikke store problemer med å overtale den amerikanske proffskateren til å ta turen innom Norge når han først var på turne i Skandinavia.

- Da jeg møtte Neal Hendrix i Malmø for noen måneder siden, snakket vi om hva som kunne gjøres for skatemiljøet her i Kristiansand. Da invitasjonen lå på bordet var han snar med å takke ja, sier en begeistret Troxel.

[img41477_3LM]