Sørnett

Lærte mye av USA-oppholdet

KONGEPOKAL: Dette er ett av totalt seks trofeer Lene Mykjåland har med Røa. I år håper hun det skal bli flere. Her fra etter cupfinalenseieren i 2009. Foto: Arne Melbye/Røa Media

KONGEPOKAL: Dette er ett av totalt seks trofeer Lene Mykjåland har med Røa. I år håper hun det skal bli flere. Her fra etter cupfinalenseieren i 2009. Foto: Arne Melbye/Røa Media

Kristiansandsjenta Lene Mykjåland (23) har signert toårskontrakt med gamleklubben Røa etter å ha brukt det siste året i Washington.

Publisert:

- Det ble utrolig slitsomt å pendle mellom USA og Norge for å være med på landslagssamlinger, og jeg har kjæreste og venner her hjemme, så det det er godt å være hjemme igjen, sier Røa-spiller Lene Mykjåland til Sørnett.[sniplet faktaboks]

I september, etter at sesongen var over i USA, ble hun enig med Oslo-klubben om en toårskontrakt. Hun sier også at avgjørelsen hennes hadde mye å gjøre med at VM arrangeres i Tyskland i sommer.

- Ja, da jeg tok landslaget med i avgjørelsen var et ganske enkelt valg. Jeg er utrolig glad for å spille med flagget på brystet igjen og gleder meg stort til VM, sier jenta som startet fotballkarrieren sammen med guttene i Randesund frem til hun var 15 år gammel.

MERITTERT. Med sin nye signering, har hun bundet seg til klubben hun har vunnet tre kongepokaler fra norgesmesterskapet og tre serietitler.

- Vi har et veldig bra lag her i Røa, og vi har et godt nok lag til å ta hjem et trofé også i år. Akkurat nå er jeg og noen av spillerne skadet, men det viktigste er at vi er klare til sesongstart, sier 23-åringen som ble toppscorer med 20 mål for Røa i Toppserien i 2009.

ANGRER IKKE. Mykjåland er veldig glad for at hun tok sjansen i USA i klubben Washington Freedom og mener hun har fått mye igjen for det.

- Serien går mye fortere enn det den gjør her i Norge, så jeg lærte å tenke fortere og alltid orientere meg før jeg får ballen. Amerikanerne er også fysisk sterkere enn oss nordmenn, så jeg føler jeg har noe å tilføre Røa med erfaringer derfra, sier hun – og legger til:

- Jeg ville absolutt dratt tilbake eller til andre utfordringer i andre land.

SKAL TA ANSVAR. Siste sesongen før Mykjåland reiste vestover, var hun den viktigste brikken i laget som tok både serie- og NM-gull. Det samme ønsker hun å være når 2011-sesongen sparkes i gang mot Sandviken 2. april.

- Jeg forventer at jeg skal være en stabilt god spiller i laget som skal dra lasset hvis det går tungt, sier kristiansandsjenta.

#Lene MykjålandVis flere