Sørnett

Leo savner hip hop-miljøet i Kristiansand

LIKER SØRLANDET: Leo Ajkic liker sommeren på Sørlandet, men savner hip hop-miljøet. Foto: Jeanette Brubakken.

LIKER SØRLANDET: Leo Ajkic liker sommeren på Sørlandet, men savner hip hop-miljøet. Foto: Jeanette Brubakken.

Etter at Quartfestivalen ble lagt ned har Leo Ajkics (31) forhold til Kristiansand endret seg.

Publisert:

- Jeg savner hip hop-miljøet som var her før. Jeg pleide alltid å dra på Quartfestivalen. Det digget jeg, sier Ajkic til Sørnett.

Han var onsdag på plass i Kristiansand for å prate om integrering, og hans lange, utradisjonelle vei til suksess. Veien fant han årlig til Kristiansand tidligere.

- Hver sommer dro vi til Kristiansand. Det er en veldig fin sommerby med flotte strender, øyer og andre steder. Det liker jeg best med Kristiansand, men likevel savner jeg Quart.

LES OGSÅ: Unge positive til integrering.

I 2008 gikk festivalen konkurs etter 17 år med moro, og besøk av blant annet Blur, Coldplay, Foo Fighters, Alicia Keys og Snoop Dog. Festvialen prøvde å redde seg inn og fikk til et arrangement i 2009, men mer gikk ikke. Dette har også endret Ajkics sitt forhold til Kristiansand.

Slåss med nazister

- Jeg er ikke så ofte i byen lengre nå. I så fall er det bare et kort opphold frem og tilbake, sier 31-åringen, som flyttet først til Tyskland, og siden til Norge.

I vårt lange land har han stort sett bodd i Bergen siden han kom for 14-15 år siden. NRK-profilen har også hatt en spesiell grunn til å dra til Kristiansand tidligere.

- Før pleide vi å dra en gjeng ned hit for å slåss mot nynazister. Mange av dem flyttet ned fra Bergen til Kristiansand. Det var en fin tid med hip hop, festival og slåssing, smiler Ajkic.