Tips oss:
Tips
38 14 51 30
Kontakt
Corona-pandemien har herjet her til lands siden mars 2020. I løpet av denne tiden har flere kjent på følelser som ensomhet og redsel. Men hvordan vil folket ha det i tiden etter pandemien?
Natalie Hognestad
Publisert: 30.04.2021 kl 11:24
Et tema som har blitt diskutert mye under pandemien er den psykiske helsen vår, og i hvor stor grad denne har blitt påvirket av restriksjonene vi har hatt. Studenter har mistet muligheten til å møte nye venner på skolen, bestefar og bestemor får ikke møte barnebarn og permiteringer eller hjemmekontor har tatt plassen til en normal dag på jobb. Hvordan blir folkets psykiske helse i etterdønningene av pandemien?
Sverre Urnes Johnson som er førsteamanuensis og psykologspesialist ved Psykologisk institutt på Universitetet i Oslo sier at det er vanskelig å si hvor mange som kommer til å ha en nedsatt psykisk helse etter pandemien, men legger til at tallene fra 2020 dokumenterte at det var en to-tre dobling av angst og depresjons-symptomer i befolkningen. Han understreker at det imidlertid ikke er det samme å ha symptomer, som å få en psykisk lidelse.
Ønsker åpenhet rundt psykisk helse Vi i Sørnett spurte Johnson om pandemien kan føre til mer åpenhet rundt psykisk helse. Han forklarte at det har blitt mer fokus rundt dette tema, og at det forhåpentligvis vil være flere som søker hjelp. Han sier og at det er viktig å normalisere tanker og følelser. Johnson mener og at budsjettene knyttet til psykisk helse bør økes, og at det i tillegg bør bli gjort ekstra tiltak for studenter.
Vi tok turen til den mest populære handlegaten i Kristiansand for å spørre befolkningen selv om hva de tenker om livet etter pandemien.
SE VIDEO UNDER:
https://youtu.be/blfkWmjGYkc
JEJUNE med rykende fersk debutskive: