Sørnett

Lohne vil slå verdensmesteren

Mats Lohne (20) får sjansen til å gjenta bedriften fra Sandefjord Grand Prix på hjemmebane. Foto: Nesset CK

Mats Lohne (20) får sjansen til å gjenta bedriften fra Sandefjord Grand Prix på hjemmebane. Foto: Nesset CK

Kristiansanderen Mats Lohne (20) vant Sandefjord Grand Prix med blant andre Thor Hushovd på startstreken. Det ønsker han å gjøre også på hjemmebane.

Publisert:

Sykkelkometen Mats Lohne slo hele Norgeseliten da han vant Sandefjord Grand Prix i fjor. Den gang syklet han for Nesset CK, men nå er han en del av Joker Merida, Norges kanskje beste sykkellag. Sørlandsparken Grand Prix, sommerens store sykkelbegivenhet i Norge, er derfor et ritt Lohne allerede kan krysse av på kalenderen. Igjen er verdensmester Thor Hushovd å finne på startstreken i tillegg til andremann i fjorårets Tour de France, Andy Schleck.

- Jeg gleder meg til det. Det blir vanvittig stort, sier Lohne til Fædrelandsvennen på telefon fra Barcelona, etter en mellomlanding på vei til en tolvdagers treningsleir på Mallorca med Joker Merida.

- Jeg ser meg selv som en outsider, legger han til.

Nå får 20-åringen sjansen til å slå to av verdens største sykkelprofiler på hjemmebane, og det er en sjanse han ønsker å ta.

- Ja, er du gal. Jeg har jo lyst til å utfordre proffene. De kan ha en dårlig dag. De kommer rett fra Tour de France, så enten er de i kjempeform eller så er de dødsslitne. Men jeg har jo ambisjoner, avslutter Lohne.

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand