Sørnett

Lokal teatergruppe ønsker å skremme publikum

Lisa, Sandra og Emilie forbereder skrekk og gru til neste forestilling. De vil spille på både humor og på skrekkelementer for å engasjere publikum. (Foto: Simon Lynau)

Lisa, Sandra og Emilie forbereder skrekk og gru til neste forestilling. De vil spille på både humor og på skrekkelementer for å engasjere publikum. (Foto: Simon Lynau)

For deres neste teaterstykke har gruppen "Abnormalt" valgt å fremføre det i en skummel hytte. Temaet er Halloween og skuespillerne forbereder seg nå på å gi publikummerne en intim og spooky opplevelse.

Publisert:

Teatergruppen "Abnormalt" er en teatergruppe basert i Kristiansand. Gruppen ble startet av Sandra Kristine Åteigen, og har til nå fem aktive medlemmer. Sammen lager og fremfører de teaterstykker om varierende temaer. Nå er de i gang med et Halloween-stykke og en musikal. Jeg møtte Sandra og gruppen på Samsen Kulturhus for å se hvordan skuespillerne forbereder de neste prosjektene sine.

La Muerta Blanca

[img232691_2RM]

Teatergruppa er i gang med to store prosjekter for tiden. I det tidligere stykket deres "Mille Verbe", som de fremførte i mars, spilte selve scenen en viktig rolle i narrative. teaterforestilling om voldelige parforhold
I "La Muerta Blanca" skal de på nytt utfordre seg selv og publikum med en enda mer intim og krevende lokasjon.
- Det er ganske stilig, det hele skal foregå inne i en liten hytte midt i skogen, forteller Sandra.
- Her igjen blir publikummet en del av forestillingen. Det skal bli skummelt, med mye skrekk og gru. De håper på å ordentlig skremme publikummerne.

Stargirl The Musical

Samtidig er gruppen midt i produksjonen av en musikal de kaller "Stargirl". Musikken er basert på det engelske pop-rock bandet "McFly".
- I Norge så er det ikke så mange som vet om bandet. Jeg oppdaget dem da jeg var rundt 13 år gammel, og jeg hadde så lyst til å få dem fram på et eller annet vis. Så da ble det musikal. Sandra forteller videre at det er mye arbeid som gjenstår og at de håper å få satt opp Stargirl i løpet av neste år eller året etter det.

Samarbeid

[img232691_3RM]

Lisa Kristine Olsen (22) er det yngste medlemmet i teatergruppa Abnormalt. I tillegg til å være skuespiller hjelper hun Sandra med manusskriving og rettlesing.
- Hun kaller meg ofte "min lille assistent", og det stemmer godt. Jeg setter meg gjerne ned og jobber med manus til langt på natt. Lisa bekrefter at de for tiden er i gang med forberedelser og regissering av de to kommende forestillingene deres.
- Hvis Sandra sitter fast med manuset så pleier hun å ringe meg, så ordner vi det ofte over en vinkveld.
- Jeg har veldig OCD på sånn rettskriving og det har ikke Sandra, så jeg pirker ofte mye borte i det hun skriver, forteller Lisa og ler litt av seg selv.
Slik jeg forsto det så er Sandra en mer lidenskapelig skribent, mens Lisa er flink på rettskrivingen. Sammen med resten av Abnormalt, gjør de et godt team.

- Gikk over all forventning

[img232691_4RM]

I februar skrev Sørnett.no om Sandra Kristine Åteigen og forberedelsene til stykket "Mille Verbe". Teaterstykket omhandlet Sandras egne opplevelser i et voldelig parforhold.
- Mille Verbe var jo en veldig skummel visning å vise frem, fortalte Sandra.
- Det var jo mange av mine nærmeste som kom for å se på, og jeg var usikker på hvordan de ville reagere. Men jeg tror ikke det var én eneste forstilling hvor det ikke var tårer å se. Det var mye skryt og mange som ble sjokkerte. Min mor var jo helt nummen. Min far skulle kanskje tøffe seg litt, men de var alle svært imponerte.

Teaterstykket deres hadde fire visninger på Samsen kulturhus og Sandra forteller at alle visningene var fullsatte av publikum.
- Det var også andre som sa at de kjente seg igjen i historien min og at forestillingen også hjalp dem, og det kan jo ikke bli bedre enn det, forteller Sandra.

[gallery link="none" size="full" td_select_gallery_slide="slide" type="slideshow" ids="232830,232829,232828"]

Sandra og Abnormalt gleder seg veldig til å vise publikum hva de jobber med.
Musikalen vil ta litt før den kan vises, men om alt går etter planen vil Abnormal være å finne i en skummel hytte i september, klare for å skremme Halloween-stemningen inn i folk.