Sørnett

Lokalbedrift med storkontrakt

Cameron Sense ved Andøyfaret. Foto: Enes Mala

Cameron Sense ved Andøyfaret. Foto: Enes Mala

Siden oljekrisen startet har det florert med oppsigelser i oljebransjen og i nyhetsbildet har det vært fokus på tap av kontrakter og diskusjoner om bunnen i bransjen er nådd.

Publisert:

 

Oljesektoren på Sørlandet har også vært veldig preget av denne situasjonen, men det ser ut som det er lys i horisonten. I dag har Cameron Sense sammen med Nymo i Grimstad fått kontrakt med Statoil om levering av boreanlegg til deres plattformer ved Peregrino II utenfor Rio de Janeiro. Dette utstyret inneholder ni moduler. Cameron, som har hatt et tøft år, måtte se sine 570 ansatte bli redusert til 319.

Jarle Dyrdal er daglig leder ved Cameron Sense i Kristiansand er veldig fornøyd med utfallet.

-  For alle som har jobbet med dette prosjektet er det en viktig anerkjennelse! Det er blitt lagt inn betydelig arbeid fra alle hold for å få til dette salget.

 Skaper ikke arbeidsplasser

Men selv om det til tider har vært store arbeidsmengder, betyr ikke det nødvendigvis at det vil føre til flere arbeidsplasser.

- Ettersom modulene allerede var ferdigstilt ved et tidligere tidspunkt er det ikke behov for nye arbeidsplasser. Det vil si at verdien av arbeidet blir videreført i og med at det kommer ut i drift.

Dyrdal mener at dette ikke nødvendigvis betyr at oljebransjen er på vei til å friskmeldes.

-  Det er vanskelig å spå hvordan markedet ser ut. Vi uttaler oss ikke på dette området på generell basis, men det har tidligere vært en krevende markedssituasjon, avslutter han.