Sørnett

Løper for veldedighet

I år var det 25 som deltok, nesten alle ikledd knall gule t-skjorter med løpets logo. Foto: Kamilla Skjørland

I år var det 25 som deltok, nesten alle ikledd knall gule t-skjorter med løpets logo. Foto: Kamilla Skjørland

Denne søndagen ble det arrangert et løp der 100 % av inntektene går til å finne en helbredende kur mot ryggmargskader.

Publisert:

Løpet kalles Wings for Life World Run og arrangeres over hele verden. Det blir arrangert én dag i året, og hvem som helst kan delta. Alle starter på samme tid, klokken 11 am UTC (klokken 13 i norsk tid). Du løper sammen med tusenvis av andre, uansett om du løper natt eller dag, og navnet ditt havner på den globale resultatlisten.

Løpet blir arrangert med et formål, og det er å finne en kur som kan helbrede ryggmargskader.

-Dette er andre året det arrangeres i Kristiansand, men i fjor ble det litt spontant, forteller Hanne Steinskog som arrangerer løpet sammen med blant annet Synne Sølland og Ingvild Haugstvedt.

[img177659_2RF]

Det fungerer slik at 30 minutter etter deltagerne har begynt å løpe, starter en virtuell Catcher Car som gradvis jager løperne via telefonen deres. Her løper man ikke mot en målstrek, men den kommer etter deg i form av en virtuell følgebil. Når følgebilen har passert deg er man ute av løpet, og på denne måten kan man selv bestemme hvor langt man ønsker å løpe.

Deltagerne laster ned appen "Wings for Life World run" på telefonen for å delta, og man kan løpe uansett hvor man befinner seg. I Kristiansand ble dette til en organisert App Run rundt bystranden.

Det var i år rundt 25 stykker som valgte å starte løpet sammen i Kristiansand, men jentene håper at flere vil delta de kommende årene.

- Det er jo til et godt formål, så vi håper og tror at dette vil inspirere flere til å delta neste år, sier Haugstvedt.

[img177659_3LF]