Sørnett

Løypekjørere i landsdelen melder om flotte forhold

Løypekjørerne har virkelig stått på for å lage gode løyper i landsdelen. Her fra Høgås. Foto: Otra IL

Løypekjørerne har virkelig stått på for å lage gode løyper i landsdelen. Her fra Høgås. Foto: Otra IL

Både Bortelid, Høgås og Sandrip melder om kjempegode langrennsmuligheter for folk i Kristiansandsregionen. På Bortelid har store snømengder gjort at forholdene knapt har sett bedre ut. 

Publisert:

- Du skal lete lenge etter bedre forhold, forteller løypekjører Arthur Tollefsen som har 120 km løyper klare til skiglade Sørlendinger. Etter en tid med stort snøfall melder Bortelid nå om hele 138 cm snø. For besøkende vil Tollefsen anbefale Gluggen-runden på 16 km eller Bjørnen på 6,5 dersom man ønsker en kortere tur.

[img217055_2LM]

Høgås
Løypekjører Geir Magne Feed forteller at folk siden nyttår virkelig har benyttet seg av snøen på Høgås i Evje og Hornes. - I helgene har parkeringsplassene vært fulle og det har vært nærmere 2000 mennesker i løypene. Feed forteller videre at 80 - 100 km med nypreppede løyper står klare til helga, så det er plass til alle. Snødybden på Høgås ligger nå mellom 60 - 85 cm. Av turløyper anbefaler løypekjøreren å ta den populære runden om Himmelsyna, eller Kjuklingheia rundt dersom man ønsker en mindre kupert løype.

 

 

[img217055_3RM]

Sandrip
Nærmest Kristiansand finner vi Sandrip. De senere årene er det her investert 40 millioner til snøproduksjonsanlegg og nye traséer. - De nye traséene er på til sammen 3 km, hvor kunstsnøen gjør at forholdene fortsatt er gode, selv om natursnøen uteblir, forteller Erlend Falkjerdet fra Midt-agder Friluftsråd. Her kommer folk fra hele regionen, og på grunn av belysning er det også mulig å benytte seg av løypene på kveldstid.

Tok turen i solskinn
Simi Solaas (39) tok turen fra Strai til Sandrip tirsdag ettermiddag. - Jeg liker at det er så nærme, forteller Solaas som har besøkt løypene flere ganger de siste ukene. – Det er genialt at man kan velge mellom flere runder og snarveier etter hva man er gira på.

[img217055_4RM]

Sol til helga
Meterologisk institutt melder om knallvær til helga med sol og kaldt vær. På Bortelid og Høgås vil temperaturen være rundt minus 5 midt på dagen lørdag. For Sandrip sin del meldes det om minus 3. Det er med andre ord bare å komme seg ut.

Her kan du se video fra forholdene på Sandrip:
https://sornett.no/arkiv/217422