Sørnett

Må utsette undervisning grunnet bussforsinkelser

STORE FORSINKELSER: Snøkaoset sørget for store forsinkelser i kollektivtrafikken mandag morgen. Foto: Stine Thon

STORE FORSINKELSER: Snøkaoset sørget for store forsinkelser i kollektivtrafikken mandag morgen. Foto: Stine Thon

Det intense snøværet i helgen har skapt kaos på veiene. Det har ført til mange forsinkelser overalt, og det har skoleelever kanskje kjent på mer enn andre.

Publisert:

Mange, spesielt studenter og skoleelever, har opplevd at bussene har vært forsinka med flere titalls minutter mandag morgen. Da Sørnett gikk inn på AKT-appen, hendte det at det sto bussene var oppmot 15 og 20 minutter forsinket. Dette gjorde at mange kom forseint til skolen, og undervisningen måtte utsettes.

Vi spurte ti skoleelever om de kom for seint til skolen. Seks av dem kom for seint grunnet bussforsinkelser.

Rektor ved KKG, Knut Aasen, forteller til Sørnett at han ikke oppfattet dette som en problemstilling, men at skolen pleier å være fleksibel hvis bussene er forsinket grunnet uvær.

- Er det tilfeller hvor dette gjentar seg så vil vi sette fravær, sier Aasen, og forteller at han synes elevene burde ta en tidligere buss for å unngå å komme for seint flere dager på rad.

Siv Elisabeth Wiken, administrerende direktør for AKT, sier at de jobber aktivt med å nå ut til folk når det er forsinkelser som dette.

- Vi prøver så godt vi kan å informere om forsinkelser underveis. Det er også viktig at vi oppdaterer appen vår så alle til enhver tid kan gå inn å følge med, sier Siv Elisabeth Wiken.