Sørnett

Mange ønsker tips om sommerferie i Lofoten

Nadia Serine Jemli fikk idéen om å reise på sommerferie til Lofoten gjennom facebook. Foto: Privat

Nadia Serine Jemli fikk idéen om å reise på sommerferie til Lofoten gjennom facebook. Foto: Privat

For mange nordmenn betyr sommerferie sand mellom tærne på hvite strender, jakten på nye opplevelser eller storbyferie på et helt annet kontinent. Denne sommeren vil nok bli annerledes for mange, og mange søker tips gjennom sosiale medier om sommerferie i Lofoten.

Publisert:

For omtrent én måned siden ble det opprettet en facebookgruppe kalt «Tilbring sommeren i Norge». Gruppen har fått over 260 000 medlemmer landet rundt, og det deles tips, bilder og anbefalinger til alle døgnets tider.

Lofoten har lenge vært et svært populært reisemål både nasjonalt og internasjonalt, sommer som vinter. Nadia Serine Jemli er en av mange som ønsker tips på Facebook i forbindelse med sommerferie i Lofoten.

For Nadia endret årets sommerferieplaner seg fra utenlandsturer til både Frankrike og Tyrkia, til bilferie med Lofoten som mål. Nadia forteller at hun fikk idéen om å dra på sommerferie til Lofoten gjennom facebookgruppen «Tilbring sommeren i Norge» hvor det kommer inn mange gode tips og bilder.

Aktivitetene hun skal utføre i Lofoten er ikke planlagt noe mer enn at hun og reisefølget ønsker å besøke bryggerier på vei mot Lofoten.

- Vi har som mål at vi bør klare én fjelltur, men vi får se. Vi tar det litt på sparket, sier Nadia.

 

 

Da koronaviruset blusset opp i begynnelsen av året opplevde flere bedrifter massive avbestillinger fra utenlandske turister.

Roy Eilertsen er eier av Livland gård i Lofoten hvor de tilbyr både overnatting, restaurant og naturopplevelser. Roy forteller at alle bookede overnattinger for sommeren er blitt kansellert, hvor de blant annet hadde bestillinger fra Kina, Italia, Spania og Indonesia.

[img206525_2LF]

Videre sier han at økt turisme fra nordmenn kan redde bedriften da de bruker større summer penger mens de er på ferie enn turister fra andre land ofte gjør. Problemet er at nordmenn ikke er like aktive på bookingfronten som utenlandske turister er. Derfor er det vanskelig å vite hvor stor pågang det vil bli utover sommeren.

- Vi har daglige forespørsler fra Nordmenn som er interessert i å reise til Lofoten i sommer. Forespørslene går på om restauranten vil være åpen, om det vil arrangeres guidede turer, og om det vil være mulighet for overnatting, sier Eilertsen.

Dette tyder på at det er mange nordmenn som ønsker å dra på ferie til Lofoten, men mange drar på Lofotferie i bobil.

- Bobilturistene har med seg både kjøkkenet og alt på tur, og det er derfor usikkert om økt bobilturisme vil påvirke oss positivt. Men dersom vi er flinke til å fange interessen til de tilreisende er det nok en god del som kan komme, fortsetter han.

En annen Lofotturist er Raymond Bø. Han skal besøke familien som bor i Lofoten i slutten av juni. Raymond forteller at han vil på sommerferie i Lofoten fordi han vil være sammen med familie, gå på toppturer og for å fiske litt.

[img206525_3LM]

- Jeg har vært i Lofoten flere ganger tidligere, men tror at det blir flere nordmenn i Lofoten i år i forhold tidligere år, sier Raymond.

- Det kommer kanskje ikke så mange utenlandsturister til Lofoten i år, men det er nok veldig mange i Norge som har tenkt å ta ferie i landet.

Videre forteller han at han ikke har lagt noen konkrete planer om hva han skal gjøre i ferien. Han sier at det nok blir en rolig uke, men litt fisking, kaféturer og turer inn til Svolvær sentrum.