Sørnett

- Mange tror vi er en del av en sekt

Celine Moen (20), Foto: Privat

Celine Moen (20), Foto: Privat

De unge misjonærene møter ofte mennesker med fordommer om troen dems.

Publisert:

Kusinene Ylva Evensen (19) og Celine Moen (20), tilhengere av bevegelsen Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, er for tiden utplassert i hvert sitt land i Europa for å spre budskapet om kirkens tro. Ofte føler de at folk mener de vet bedre enn dem selv hva troen deres innebærer.

- Mange tror at vi er en del av en sekt, og mener at det vi tror på er feil. Sier Moen.

Videre forteller hun at hun flere ganger har blitt prøvd å konvertert.

- Det har hendt at folk finner skriftsteder i Bibelen eller lignende som går imot det vi tror på eller det som vi ser at er rett.

Ylva bekrefter det samme som Moen presiserer.

[img216326_2RM]

- Mange mennesker vi møter har en ide om hva vår kirke tror på uten å egentlig ha den riktige ideen. Det gjør at de ofte dømmer oss og automatisk har et negativt syn på oss og hva vi gjør.

De begge synes slike situasjoner er ubehagelige, men ettersom det stadig skjer er de blitt mer rustet for slike situasjoner.

- Det er ikke komfortabelt for oss, men det er noe vi forventer og vi takler det fordi vi vet selv at det vi tror er sant. Vi argumenterer aldri med mennesker som vil bevise for oss at det vi tror er feil, forklarer Ylva.

De begge mener det er et menneskets rett å være uenig, og at man heller kan være enige om å være uenige.

- Vi er ikke misjonærer for å overtale mennesker til å bli medlem av kirken vår, men for å hjelpe andre å komme nærmere Jesus Kristus og gi videre den gleden som vi får av det, sier Moen avslutningsvis.

Les mer om hvordan det er å være misjonær under en pandemi:
https://sornett.no/?p=215922&preview=true